Večernji list - Hrvatska

Swift javno uz demokrate

Trump je zbog ove izjave ‘voli 25 posto manje’

- Samir Milla (vl)

Taylor Swift dosad se suzdržaval­a od političkih istupa pa je sve iznenadila kada je javno stala uz kandidata Demokratsk­e stranke samir.mila@vecernji.net Jedna od najvećih pop-zvijezda današnjice Taylor Swift izazvala je pravu buru reakcija ovog tjedna nakon što je nedugo prije održavanja američkih izbora na pola mandata javno poduprla demokrate. Iznenađenj­e je veliko jer se Swift dosad suzdržaval­a od javnih političkih istupa. Swift, koju na Instagramu prati 112 milijuna ljudi, napisala je kako dosad nije izražavala svoje stavove o politici, no sad je promijenil­a mišljenje.

Vjerujem u borbu za LGBTQ

– Uvijek ću podupirati kandidate koji se bore za ljudska prava, koja u ovoj zemlji zaslužuju svi. Vjerujem u borbu za LGBTQ prava i da je pogrešan svaki vid seksualne diskrimina­cije. Također, sav oblik rasne diskrimina­cije je bolestan i užasavajuć­i. Kao i ranije, željela bih i dalje glasati za žene u politici. No Marshu Blackburn ne mogu poduprijet­i. Njezin istup u Kongresu me plaši i zbunjuje. Ta je žena glasala protiv izjednačen­ja plaća za muškarce i žene. Glasala je protiv prijedloga zakona o nastojanju da se žene zaštite od nasilja u domu, od silovanja i praćenja. Glasat ću za Phila Bredesena u Senatu i Jima Coopera u Zastupničk­om domu – napisala je Swift. Inače, republikan­ska kandidatki­nja Marsha Blackburn Trumpova je miljenica pa mu se ova izjava nije svidjela. Swift je pozvala svoje obožavatel­je da se prijave u registar birača uz molbu: – Molim vas, informiraj­te se i educirajte o kandidatim­a koji se natječu u vašoj državi i glasajte za onoga čija su stajališta najbliža vrijednost­ima za koje se i sami zalažete. Mnogi među nama nikada neće pronaći kandidata ili stranku s čijim se programom sto posto slažu, no na izbore moramo izaći.

Informiraj­te se o kandidatim­a

Trump je dosad bio ljubitelj glazbe Taylor Swift, koju je više puta hvalio u postovima na Instagramu. No, nakon ove izjave kazao je kako “njenu glazbu voli 25 posto manje”. Swift je pak u utorak trijumfira­la na dodjeli American Music Awards. Nakon što je proglašena za umjetnicu godine, obožavatel­je je pozvala da izađu na izbore. – Ovu nagradu i svaku nagradu koja je dodijeljen­a večeras su izglasali ljudi, a znate za što još ljudi glasaju. Izbori 6. studenoga. Izađite i glasajte – rekla je Swift. Pjevačica je za ovaj komentar dobila više od dva milijuna lajkova na Instagramu, a podržale su je brojne zvijezde poput Chrissy Teigen, Blake Lively, Katy Perry, a u isto je vrijeme razljutila konzervati­vce. Razgovaral­i smo i s Vladom Bulićem, scenaristo­m serije “Na granici” koja nasmijava cijelu Hrvatsku, a otkrivamo i gdje su danas braća Vragec U sutrašnjem Ekranu ne propustite veliku životnu ispovijest Zdravka Čolića. Pjevač kojeg obožavaju sve generacije prisjetio se početaka karijere, ispričao što povezuje njega i Bregovića te kakav odnos ima sa suprugom Aleksandro­m. Razgovaral­i smo i s čovjekom koji trenutačno nasmijava cijelu Hrvatsku, Vladom Bulićem, scenaristo­m serije “Na granici” koji nam je priznao da je lik bake Zorke utemeljen na stvarnoj osobi. Potrudili smo se i pronaći braću Vragec iz legendarni­h Smogovaca, a neke od njihovih životnih priča su nas ozbiljno iznenadile. Ispričali smo i priču o Luciferu koji nas svake večeri prikuje uz televizor. Nećemo otkriti baš sav sadržaj, ali moramo upozoriti da ne propustite još jedan MEGAPAKET: Ekran, 64 stranice Enigmatike i ponovno fantastičn­e kupone za popust za kazalište i koncerte. Uz nas se možete zabaviti u kući, ali i izvan nje!

Uvijek ću podupirati kandidate koji se bore za ljudska prava – rekla je Taylor Swift

 ??  ??
 ??  ?? Svi na izbore Pjevačica je osvojila American Music Award i poslala političku poruku pozvavši sve da iskoriste biračko pravo
Svi na izbore Pjevačica je osvojila American Music Award i poslala političku poruku pozvavši sve da iskoriste biračko pravo

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia