Večernji list - Hrvatska

Sutkinja Ljubičiću: Meni ne bi bilo smiješno da mi čitaju ovakvu optužnicu

Na Županijsko­m sudu u Zagrebu počelo suđenje gradonačel­niku Milanu Bandiću i optuženima u aferi Agram

- Ivana Jakelić //

Bandić i ostali optuženici negirali su krivnju za ono za što ih USKOK tereti

– Ne znam što je toliko zabavno i smiješno. Meni ne bi bilo smiješno da mi čitaju ovakvu optužnicu – kazala je sutkinja Rahela Valentić obraćajući se Slobodanu Ljubičiću, jednom od optuženika u aferi Agram.

Upozoren i Antunović

Dogodilo se to jučer u velikoj sudnici zagrebačko­g Županijsko­g suda gdje je počelo suđenje Milanu Bandiću i još 10 optuženih te jednoj pravnoj osobi u toj aferi, i to u trenutku dok je Marta Šamota Galjer, zamjenica ravnatelji­ce USKOK-a, čitala optužnicu u kojoj je detaljno navedeno koga su sve optuženici nezakonito zapošljava­li te kako su u privatne svrhe koristili službena vozila što im je odobravao Bandić. Upozorenje Ljubičiću, koji je kasnije na sudskom hodniku komentirao da se “baš i nije tako glasno smijao”, nije bilo jedino jer je upozorenje zbog smijanja dobio i Željko Antunović.

Inače, Bandić i ostali optuženici – Slobodan Ljubičić, Petar Pripuz, Ivan Tolić, Miljenko Benko, Ines Bravić, Koraljka Rožanković Uremović, Branko Mihaljević, Vidoje Bulum, Miro Laco i Željko Antunović – zanijekali su krivnju. Ljubičić je uz to još kazao da je on radio sve po zakonu, dok je Mihaljević, čija je tvrtka Bramgrad također optužena, kazao je da nije kriv jer je “on u ovom postupku oštećen”. Inače, iako je prema optužnici Grad Zagreb oštećen za oko 20 milijuna kuna, zastupnik Grada Zagreba Maro Mihočević kazao je da ne postavljaj­u imovinskop­ravni zahtjev. U uvodnom govoru tužiteljic­a je rekla da će tijekom postupka dokazati navode optužbe, dok su obrane mahom tvrdile da će dokazati kako nema dokaza protiv njihovih klijenata.

Niz zloporaba

Što se tiče optužbi, Bandić i ostali terete se za niz zloporaba te nezakonito zapošljava­nje i korištenje službenih vozila u privatne svrhe. Po Bandićevu nalogu, službena vozila su voditeljic­u Milu Horvat vozila u Beč, Antunovića s obitelji u Njemačku, a Bandića u Poganu Vlaku. Sve nastale troškove te dnevnice vozača plaćao je Grad Zagreb.

 ??  ??
 ??  ?? MILAN BANDIĆ četiri godine nakon uhićenja sjeo je na optuženičk­u klupu
MILAN BANDIĆ četiri godine nakon uhićenja sjeo je na optuženičk­u klupu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia