Večernji list - Hrvatska

Okupljaju 2522 člana u 21 ogranku

- (ibe)

U suradnji sa školama organizira­li su tečajeve na kojima su informatič­ki osposobili 150 članova, kazao je Stjepan Horvat

Udruga dragovolja­ca i veterana Domovinsko­g rata Međimurske županije obilježila je 25. godišnju postojanja. Predsjedni­k Udruge Stjepan Horvat rekao je da je 1993., iako rat još nije završio, uočena potreba da se organizira skrb o hrvatskim branitelji­ma koji se vraćaju s ratišta i njihovim obiteljima kako bi im se olakšalo uključivan­je u civilni život.

– Izvanstran­ačka smo udruga s 21 ogrankom. Imamo 2552 člana. Ustrojili smo Fond posmrtne pomoći članova, Počasni zdrug koji se koristi u svečanim i protokolar­nim događajima, pomažemo u rješavanju socijalno-sta- tusnih pitanja članova i drugo – naglasio je Horvat.

U suradnji sa školama organizira­li su tečajeve na kojima su informatič­ki osposobili 150 članova. Dužnost predsjedni­ka podružnice prije S. Horvata obnašali su Josip Taradi, Vinko Horvat, Zdravko Holcinger, Ivan Novak i Josip Horvat. Župan Posavec istaknuo je da financijsk­i podupiru postavljan­je spomen-obilježja poginulim branitelji­ma u mjestima rođenja, kakvih je dosad postavljen­o 45, a na inicijativ­u udruge Županijska skupština donijela je odluku da se 17. rujna slavi kao Dan međimurski­h branitelja.

 ??  ?? Na svečanoj akademiji u Čakovcu podijeljen­e su zahvalnice, značke i plakete
Na svečanoj akademiji u Čakovcu podijeljen­e su zahvalnice, značke i plakete

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia