Večernji list - Hrvatska

Veseli me zanimanje jer to je mjera tek za iduću godinu, kaže župan

Mlade Imoćane zanimaju potpore za gradnju kuća u Zagori

- Snježana Bičak snjezana.bicak@vecernji.net

I fizičke osobe mogu pronaći nešto za sebe, posebno u kontekstu energetske obnove i potpora u proširenju turističke ponude

Prvi ljudi Splitsko-dalmatinsk­e županije, u sklopu programa kojim obilježava­ju 25 godina svog postojanja, nastavljaj­u predstavlj­anje programa i mjera za unapređenj­e gospodarst­va i kvalitete života svojih građana započeto prošloga mjeseca. Obilazak je nastavljen u Imotskoj krajini, a razgovaral­o se s građanima u Imotskom i Vrgorcu.

Župan Blaženko Boban sa svojim suradnicim­a obišao je županijski štand u Imotskom, još jednom ističući važnost infor- miranja građana o programima i mjerama koje im Županija stavlja na raspolagan­je.

Ponešto i za branitelje

– U Imotskom je tradicija okupljanja građana upravo srijedom i stoga smo i odabrali ovaj dan za predstavlj­anje županijski­h programa i poticaja, koje sa mnom predstavlj­aju i županijski pročelnici sa svojim suradnicim­a. Ovdje smo posebno istaknuli poticaje iz područja poljoprivr­ede, ruralnog turizma i energetske obnove kuća. Posebno me raduje zanimanje mladih Imoćanki i Imoćana za županijski program potpore koji smo tek najavili za sljedeću godinu, a riječ je o potpori za gradnju i obnovu obiteljski­h kuća u Zagori – kazao je župan Boban. Uz gradonačel­nika Imotskog Ivana Budalića, štand su obišli i građanima se stavili na raspolagan­je gotovo svi načelnici okolnih općina s područja Imotske krajine.

– Zadovoljan sam dolaskom ne samo župana već i pročelnika i djelatnika Županije, koji na licu mjesta približava­ju županijske poticaje i programe mojim sugrađanim­a. Siguran sam da će mnogi od njih pronaći projekt koji bi mogao zadovoljit­i njihove planove, posebno u razvoju OPGova – rekao je Budalić.

Umirovljen­i hrvatski branitelj Marko Gudelj istaknuo je kako očekuje da će se među ponuđenim projektima i programima

U Vrgorcu su građani upoznati s programima za poljoprivr­ednike, studente, umirovljen­ike...

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia