Večernji list - Hrvatska

Obnovom škole u Severinu bolji uvjeti za 40-ak učenika, ali i za nastavnike

- Ivona Ćuk

Radovi na školi uključuju izolaciju vanjskog zida, izolaciju poda prema tlu, izolaciju stropa prema negrijanom tavanu, zamjenu vanjske stolarije

U školstvo na području općine Nova Rača, točnije u energetsku obnovu škola, ali i uređenje okoliša i igrališta matične škole u posljednje dvije godine uloženo je više od tri milijuna kuna, a nedavno je potpisan ugovor o izvođenju radova i na Područnoj školi Severin.

Projekt je to za koji su ravnatelj Osnovne škole Ivana Viteza Trnskog Nova Rača Dario Jaušić i direktor tvrtke GRAD-IM Ivan Marković, uz prisustvo bjelovarsk­o-bilogorsko­g župana Damira Bajsa, potpisali ugovor vrijedan 914.540,24 kune, a u sklopu kojega će se odvijati radovi koji uključuju izolaciju vanjskog zida, izolaciju poda prema tlu, izolaciju stropa prema negrijanom tavanu i zamjenu vanjske stolarije. Projekt je to kojim će se potpuno obnoviti Područna škola Severin i kojim će se uvelike pridonijet­i poboljšanj­u standarda četrdeseta­k učenika, ali i nastavnika škole.

– Osobno me veseli ponovna suradnja s OŠ Ivana Viteza Trnskog. Ovi projekti snažan su zamašnjak konačnom oporavku građevinsk­og sektora u županiji i šalju snažnu poruku cijelom društvu jer se ulaže u školstvo, a u drugim projektima ulaže se u zdravstvo, cestogradn­ju i ostale društvene sadržaje, čime se stvaraju osnovni preduvjeti za ostanak prvenstven­o mladih ljudi u našim krajevima – naglasio je na potpisivan­ju ugovora direktor tvrtke GRAD-IM Ivan • Marković.

Obnovom škola stvaraju se osnovni preduvjeti za ostanak mladih u našim krajevima

 ??  ?? Školu je obišao i župan Damir Bajs
Školu je obišao i župan Damir Bajs

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia