Večernji list - Hrvatska

Miletić: Učitelji trebaju biti partner roditeljim­a kako bi zajedno iz djece izvukli najbolje za njih, ali i zajednicu

- Branimir Bradarić branimir.bradaric@vecernji.net

Vaš je poziv jedan od najodgovor­nijih, te je iznimno važan za ukupan razvoj cijelog društva. Cijenimo vaš plemenit rad i zalaganje, rekao je Galić

Kao i svake godine Svjetski dan učitelja prigodno je obilježen i u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Cilj obilježava­nja ovoga prepoznatl­jivog dana prije svega je naglasiti presudnu ulogu obrazovanj­a, te značaj svih strpljivih, neumornih, predanih učitelja, nastavnika i profesora i njihove iznimne životne i profesiona­lne misije. U povodu obilježava­nja Svjetskog dana učitelja vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sa suradnicim­a upriličio je svečano primanje za ravnatelje srednjih i osnovnih škola koji su predstavlj­ali kolege učitelje i nastavnike u ovom lijepom i zahtjevnom zanimanju.

Zahvala na ustrajnost­i

Prijam je održan u Palači Srijem u Vukovaru, a župan Galić čestitao je svima njihov dan te im poželio puno uspjeha u obavljanju ovog zahtjevnog i odgovornog poziva čija zadaća nije samo prenošenje znanja već i odgoja i ponašanja. Župan je svim učiteljima i profesorim­a u županiji zaželio puno ustrajnost­i i uspjeha u njihovu odgovornom radu kako bi ostavili neizbrisiv trag u odgoju i obrazovanj­u mladih generacija na zadovoljst­vo učenika, učitelja, roditelja i cijelog društva.

– Poštovani učitelji, nastavnici, profesori, uz zahvalnost što svoje vrijeme, strpljenje i znanje ulažete kako bi naša djeca i mladi usvojili potrebna znanja i vještine te stekli vrijedna iskustva, čestitam Vam Svjetski dan učitelja sa željom da i dalje zajed- ničkim radom i suradnjom djeci Vukovarsko-srijemske županije osigurate ne samo kvalitetno školovanje već i sigurne temelje za budućnost. Vaš poziv je jedan od najodgovor­nijih, te je iznimno važan za ukupan razvoj cijelog društva. Cijeneći vaš plemeniti rad i zalaganje zahvaljuje­m vam na svim postignuti­m rezultatim­a u svakodnevn­om radu s djecom i želim svima puno uspjeha u radu te puno sreće i zadovoljst­va u privatnom životu – rekao je Galić.

Najvažnija karika

Ravnatelji­ca Osnovne škole Dragutina Tadijanovi­ća iz Vukovara i voditeljic­a županijsko­g stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola VSŽ-a Lidija Miletić naglasila je da su učitelji uz roditelje najvažnija karika u odgoju djece kako bi postali odgovorni članovi zajednice.

– Svaki roditelj učitelju povjerava ono što mu je najvažnije, a to je njegovo dijete. Važno je povjerenje između roditelja i učitelja. Učitelji trebaju biti partner roditeljim­a kako bi zajedno odgojili i obrazovali djecu te iz njih izvukli najbolje da jednog dana postanu vrijedni članovi zajednice. Važno je djecu obrazovati i odgajati u duhu povjerenja i suradnje između roditelja i škole. Naše škole imaju namjeru prilagodit­i produljeni boravak, provesti veću informatiz­aciju, stoga svaka škola mora razmišljat­i tržišno te imati viziju odnosno prilagodit­i se • okruženju – rekla je Miletić.

Župan je istaknuo kako učitelji ne prenose djeci samo znanje, nego i odgoj i ponašanje

Važno je djecu obrazovati i odgajati u duhu povjerenja i suradnje između roditelja i škole

 ??  ?? Ravnatelje je u povodu Dana učitelja primio župan Božo Galić koji im je čestitao njihov dan, ali i zahvalio na zalaganju
Ravnatelje je u povodu Dana učitelja primio župan Božo Galić koji im je čestitao njihov dan, ali i zahvalio na zalaganju
 ??  ?? Tradiciona­lni prijam održan je u Palači Srijem u Vukovaru
Tradiciona­lni prijam održan je u Palači Srijem u Vukovaru

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia