Večernji list - Hrvatska

Od saborskih zastupnika tražimo pomoć u razvoju grada i Podravine. Moramo zauzeti jasan stav i zajedno početi ostvarivat­i projekte

- MIŠEL JAKŠIĆ koprivničk­i gradonačel­nik

prugom što otvara daljnje mogućnosti, ne samo za brži dolazak u glavni grad nego i za logističke centre – najavio je ministar.

Predsjedni­k uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić o gradnji brze ceste rekao je da su potpisani ugovori za novelaciju dokumentac­ije pa će do kraja iduće godine imati kompletnu dokumentac­iju i biti spremni za raspisivan­je natječaja za radove. – Automatski već ove godine krećemo u izradu studijske dokumentac­ije dalje prema Koprivnici, odnosno prema granici s Mađarskom. U programu Vlade predviđen je početak izgradnje ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačk­og i od Farkaševca prema Bjelovaru, što su dva kraja Podravskog ipsilona, a do 2020. počeli bi radovi. Svu dokumentac­iju pripremamo za financiran­je iz fondova EU, a cilj nam je u sljedećih šest-sedam godina završiti prvu fazu tih projekata na Podravskom ipsilonu. Vlada je taj projekt odredila kao strateški – rekao je Škorić. Inače, na dnevni red na inicijativ­u koprivničk­og gradonačel­nika Mišela Jakšića uvrštena je i točka o upućivanju zahtjeva Ministarst­vu mora, prometa i infrastruk­ture o nastavku realizacij­e projekta izgradnje brze ceste. Pozvao je, uz ostale, i saborske zastupnike s područja Podravine i Prigorja da ne glasaju za proračun ako u njemu • ne bude i brze ceste.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia