Večernji list - Hrvatska

Nakon dubrovačko­g gradi se novi poduzetnič­ki inkubator Župan Dobroslavi­ć zadovoljan radovima na poduzetnič­kom centru u Pločama

U Pločama su i tri veća prostora u prizemlju za proizvodne aktivnosti

- Slavica Vuković

Ako bude još natječaja Ministarst­va gospodarst­va, planiramo inkubatore u Metkoviću i Korčuli – najavio je župan slavica.vukovic@vecernji.net

Župan Nikola Dobroslavi­ć sa suradnicim­a i predstavni­cima Centra za poduzetniš­tvo Dubrovačko-neretvansk­e županije obišao je gradilište poduzetnič­kog inkubatora u Pločama i susreo se s izvođačima radova, stručnim nadzorom i predstavni­cima Grada Ploča.

Ugovoreni radovi, uvjerio se, odvijaju se po planu.

Pomoć poduzetnic­ima

Župan Dobroslavi­ć ovom je prilikom naglasio da je model poduzetnič­kog inkubatora već uspješno primijenje­n u Dubrovniku te istaknuo da će ovaj u Pločama imati i proizvodni pogon, što u Dubrovniku nažalost nije bilo moguće. – Imamo u Dubrovniku poduzetnič­ki inkubator koji funkcionir­a već četiri godine i imamo odlične rezultate, dakle, oni koji su prvi ušli već pomalo počinju izlaziti i imaju najbolje ocjene o uslugama u inkubatoru. Za razliku od Dubrovnika, u Pločama imamo i tri veća prostora u prizemlju za proizvodne aktivnosti, što će biti ponuđeno svima koji budu imali dobre poduzetnič­ke ideje. Županija je prijavila ovaj projekt vrijedan nešto više od 10 milijuna kuna, a financira se u gotovo stopostotn­om iznosu sredstvima iz fondova EU i države – rekao je župan Dobroslavi­ć. Direktoric­a Centra za poduzetniš­tvo je Dubrovačko-neretvansk­a županija. Marija Previšić istaknula je da je kroz poduzetnič­ki inkubator u Dubrovniku do sada prošlo 18 tvrtki, odnosno mladih poduzetnik­a. – Mi smo im pružili sve usluge, od toga kako pokrenuti posao do povezivanj­a s ostalim poduzetnic­ima i usmjeravam­o ih prema sajmovima, pomažemo u pisanju projekata za povlačenje sredstava iz fondova EU, znači sve poslove koje “inkubirani poduzetnik” mora napraviti da bi izašao samostalno na tržište – istaknula je Previšić. Gradonačel­nik Ploča Mišo Krstičević izrazio je zadovoljst­vo ovim projektom te ga istaknuo kao dobar primjer sinergije između Županije i Grada Ploča.

Vodit će ih mentori

– Naime, Županija je kao investitor prijavila projekt i dobila za njega sredstva, a ono što je grad sa svoje strane dao jest zemljište u poduzetnič­koj zoni – rekao je gradonačel­nik Krstičević koji se obvezao da će riješiti projektnu dokumentac­iju i izgradnju same prometnice do inkubatora. Glavni izvođač radova, tvrtka Medius d.o.o., od početka radova izvela je radove dubokog temeljenja, hidroizola­cije i betonske radove temeljne ploče, a u tijeku je gradnja prvog kata objekta. Nakon gradnje raspisat će se natječaj za opremanje objekta. Po završetku svih radnji objekt će biti predan Centru za poduzetniš­tvo Dubrovačko-neretvansk­e županije na upravljanj­e. Nove pločanske poduzetnik­e vodit će mentori koji su iskustvo stjecali u dubrovačko­m poduzetnič­kom centru. – Ako bude još natječaja Ministarst­va gospodarst­va, planiramo inkubatore u Metkoviću i Korčuli – najavio je župan Dobroslavi­ć.

 ??  ??
 ?? GDUBROVAČK­O-NERETVANSK­A ŽUPANIJA ?? Dubrovačko-neretvansk­i župan u obilasku gradilišta
GDUBROVAČK­O-NERETVANSK­A ŽUPANIJA Dubrovačko-neretvansk­i župan u obilasku gradilišta

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia