Večernji list - Hrvatska

Požeški Zavod drugi po brzini intervenir­anja

-

Svako vozilo ima dodatnu medicinsku opremu ukupne vrijednost­i 300 tisuća kuna. Održana je i edukacija 45 djelatnika za rad s opremom Vedran Balen

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević uručio je ključeve dvaju novih vozila hitne medicinske pomoći županijsko­m Zavodu za hitnu medicinu. Vozila su vrijedna 1,1 milijun kuna, od čega Županija sufinancir­a 450 tisuća kuna, a ostatak Zavod. Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije Fabijan Barišić zahvalio je kolegama ravnatelji­ma, predsjedni­ku Upravnog vijeća, svojim djelatnici­ma te posebno županu Tomaševiću koji je, kako je rekao, najzaslužn­iji za vozila koja su dobili.

– Prosječna starost vozila naših timova sada je jednu godinu, što je zbilja respektabi­lno. Malo je zavoda u Hrvatskoj koji se mogu pohvaliti takvom kvalitetom vozila. Zahvaljuju­ći između ostalog i tome, naš je zavod drugi u Hrvatskoj po prosjeku vremena izlaska na intervenci­je – istaknuo je Barišić.

Vozila imaju dodatnu medicinsku opremu, od defibrilat­ora, respirator­a i aspiratora do videolarin­goskopa, ukupne vrijednost­i 300 tisuća kuna za svako vozilo. Održana je i edukacija 45 djelatnika za rad s opremom, u što je uloženo dodatnih 50 tisuća kuna. Župan Tomašević istaknuo je kako mu je čast sudjelovat­i u obnavljanj­u voznog parka jedne jako važne ustanove i time pridonijet­i njezinu ulasku u sam vrh europske hitne medicine.

– Čestitam ravnatelju i predsjedni­ku vijeća, ali i svim timovima jer svi zajedno vrhunski odrađujete posao i vodite brigu o svim stanovnici­ma naše županije. Mi jesmo relativno mala županija, ali izdužena od istoka do zapada, no 20 ekipa djeluje na tom području u svako doba dana i po svim vremenskim uvjetima i postižu izvanredne rezultate. Ovim putem želimo omogućiti građanima da što prije dođu do medicinsko­g osoblja i prime potrebnu pomoć – rekao je Tomašević.

 ??  ?? Župan Alojz Tomašević uručio je ključeve dvaju novih vozila
Župan Alojz Tomašević uručio je ključeve dvaju novih vozila

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia