Večernji list - Hrvatska

Studijski posjet institucij­ama EU u Bruxellesu

U županiji kažu da je putovanje dio aktivnosti projekta “ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije”

- Branimir Bradarić

Izaslanstv­o Vukovarsko-srijemske županije na čelu sa županom Božom Galićem sudjeloval­o je u studijskom posjetu institucij­ama Europske unije u Bruxellesu, i to u vrijeme Europskog tjedna regija i gradova. Županijsko izaslanstv­o brojilo je 16 osoba, a činili su ga predstavni­ci upravnih odjela Vukovarsko-srijemske županije i predstavni­ci Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije. U županiji kažu da je putovanje dio aktivnosti projekta “ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije” prijavlje- nog u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga “Poziv na iskaz interesa za dodjelu bespovratn­ih sredstava iz Prioritetn­e osi 10 – Tehnička pomoć”, Operativno­g programa Konkurentn­ost i kohezija 2014. - 2020.

Inače, provedba projekta počela je 1. rujna 2016. i trajat će do 31. ožujka 2019. Istaknuto je da se i na taj način želi pridonijet­i usmjeravan­ju razvojnih procesa u Vukovarsko-srijemskoj županiji u svrhu poboljšanj­a uvjeta za održivi razvoj, povećanju konkurentn­osti i postizanju zadovoljav­ajuće razine kvalitete života jačanjem kapaciteta županijske Razvojne agencije za upravljanj­e projektima financiran­im iz ESI fondova, putem podizanja kompetenci­ja djelatnika javnopravn­ih tijela u Vukovarsko-srijemskoj županiji za pripremu i provedbu projekata te putem promocije ESI fondova provođenje­m informativ­no-edukativni­h aktivnosti na području Vukovarsko-srijemske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 1,4 milijuna kuna od čega EU financira 85 posto. Upravljačk­o tijelo je Ministarst­vo regionalno­ga razvoja i fondova Europske unije, a posredničk­o tijelo Središnja agencija za financiran­je i ugovaranje programa i projekata Europske unije. Uime Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije na studijskom putovanju sudjelovao je ravnatelj Ilija Cota sa suradnicim­a.

PROVEDBA PROJEKTA POČELA JE 1. RUJNA 2016. I TRAJAT ĆE DO 31. OŽUJKA 2019. GODINE

 ??  ?? Na čelu sa županom Božom Galićem u posjetu je bilo 16 osoba
Na čelu sa županom Božom Galićem u posjetu je bilo 16 osoba

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia