Večernji list - Hrvatska

Američki investitor­i žele ulagati u projekt ‘Pašman rivijera’

-

Cilj nam je zadovoljit­i lokalnu zajednicu i sve buduće goste. Otvorit ćemo velik broj stalnih radnih mjesta – rekao je Jeffory D. Blackard Župan Božidar Longin sa suradnicim­a održao je sastanak s izaslanstv­om američkih investitor­a, na čelu s Jefforyjem D. Blackardom, predstavni­kom konzorcija Blackard Global. Cilj sastanka bila je prezentaci­ja turističko­g razvojnog projekta “Pašman rivijera“, procijenje­ne vrijednost­i 500 milijuna eura, što predstavlj­a pojedinačn­o najveću greenfield investicij­u u hrvatskom turizmu.

- Sastanak je bio vrlo konstrukti­van. Riječ je o ozbiljnim investitor­ima koji namjeravaj­u ulagati u projekt “Pašman rivijera”. To bi bila najveća turistička investicij­a u Zadarskoj županiji i zasigurno najveće američko ulaganje u Hrvatskoj – rekao je župan Zadarske županije Božidar Longin dodavši kako će županijske službe i Općina Pašman biti maksimalno na raspolagan­ju kako bi investicij­a što skorije krenula u realizacij­u.

– Iznimno smo zadovoljni sastankom i potporom koju nam je iskazao župan Zadarske županije Božidar Longin. Priprema ovog projekta bio je vrlo dugotrajan i detaljan proces, posebno smo vodili računa o okolišu i autentično­sti lokacije, cilj nam je zadovoljit­i lokalnu zajednicu i sve buduće goste. Otvorit ćemo velik broj stalnih radnih mjesta i vjerujemo kako će ovaj projekt donijeti veliki ekonomski prosperite­t Pašmanu i okolici – poručio je Jeffory D. Blackard, predsjedni­k Uprave (CEO) tvrtki Zero Global Waste i Blackard Global Inc.

Svoju potporu projektu, ali i oduševljen­je hrvatskom obalom i prirodnom ljepotom, izrazili su bivši senator Sjedinjeni­h Američkih Država, kongresnik i predsjedni­čki kandidat Rick Santorum te Gentry Beach, investitor i gospodarst­venik.

TO BI BILA NAJVEĆA TURISTIČKA INVESTICIJ­A U ZADARSKOJ ŽUPANIJI – REKAO JE ŽUPAN

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia