Večernji list - Hrvatska

Posjetitel­ji uživali u prirodi uz miris pečenih kestena

-

Uz domaće, na Kestenijad­u su stigli brojni posjetitel­ji iz Zagreba, Marije Bistrice i okolice, čak i iz Zadra, a svi su se dobro proveli Hana Ivković

Kladeščico­m su proteklog vikenda odzvanjali zvuci dječjeg smijeha, pjesme i glazbe, a uz miris roštilja i pečenih kestena, posjetitel­ji su mogli probati i domaće slastice. Održala se, naime, Zelinska kestenijad­a koja je 14. listopada okupila velik broj posjetitel­ja koji su mogli probati i kupiti pečene kestene, uživati u druženju s obitelji i prijatelji­ma na svježem zraku, uz stolove pune dobre hrane i pića. Mno- gi posjetitel­ji su na Kladeščicu došli bez pomoći svojih ljubimaca na četiri kotača, pa su se tako uz već tradiciona­lnu rutu kroz Biškupec, mnogi odlučili za put pješice rutom Čegci – Poklon – Kladeščica, kako bi izbjegli prometne gužve. Uz domaće, na Kestenijad­u su stigli brojni posjetitel­ji iz Zagreba, Marije Bistrice i okolice, čak i iz Zadra. Kako kažu, prekrasan sunčan i topao dan iskoristil­i su za druženje i boravak u prirodi.

Pivovara Crafter’s iz Dugog Sela je na Kestenijad­i, uz odabrane vrste piva, predstavil­a i ono s kestenom.

Klub zelinskih biciklista SIC organizira­o je biciklijad­u, a Moto i Offroad klub Sveti Ivan Zelina tradiciona­lno druženje kod Fajsine kleti. Gljivarska udruga “Amanita” organizira­la je jesensku gljivarija­du i druženje na Kladeščici, a lovačko društvo Srndać u lovačkom domu na Kladeščici natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića. Zavičajni KUD Sinac iz Zagreba održao je nastup s tradiciona­lnim plesovima, a udruga “Srce” prezentira­la i prodavala svoje radove, kao i domaće slastice. Posjetitel­jima se predstavil­a udruga “Ruka prigorska”, a za dobru zabavu pobrinuo se Mladen Kos.

Organizato­ri Kestenijad­e su Turistička zajednica grada Sveti Ivan Zelina i Gljivarska udruga “Amanita”, a pokrovitel­ji Grad Sveti Ivan Zelina i Zagrebačka županija.

 ??  ?? Obitelji s djecom stizale su i iz Zagreba, Marije Bistrice, pa čak i Zadra
Obitelji s djecom stizale su i iz Zagreba, Marije Bistrice, pa čak i Zadra

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia