Večernji list - Hrvatska

Hrvatske manekenke hit na svjetskim tjednima mode

HIT SU NA NAJVAŽNIJI­M TJEDNIMA MODE

- Samir Milla

Svakako je najpoznati­ja Faretta Radić, 20-godišnja Trogiranka, prva Hrvatica koja se pojavila na naslovnici Voguea

Svijet sve više osvajaju hrvatske manekenke. Premda su trenutačno najpoznati­je sestre Hadid, Kaia Gerber ili Kendal Jenner, i mi imamo predstavni­ce na najpoznati­jim svjetskim revijama, a njihova lica krase naslovnice brojnih časopisa.

Svakako je najpoznati­ja Faretta Radić, 20-godišnja Trogiranka, prva Hrvatica koja se pojavila na naslovnici Voguea. Faretta je krasila travanjsku naslovnicu britanskog Voguea uz još osam djevojaka. Iako je rangirana u top 50 svjetskih modela, jako je skromna, ne voli davati intervjue, a još uvijek živi u Hrvatskoj te radi za zadarsku agenciju Colors Model Management. Ove je godine zbog dislociran­og koljena nosila samo revije Victorie Beckham i Burberryja, no i to je bilo dovoljno da je portal Business Of Fashion stavi na listu 500 najutjecaj­nijih osoba iz svijeta mode.

Farretina kolegica iz Colors Model Management­a Matea Brakus (17) ove je godine nosila čak 17 revija, između ostalog za Alexander McQueen, Dior, Roberto Cavalli, Moschino i druge. O Matei su svjetski mediji pisali već lani, a pozornost medija privukla je i početkom ove godine, kada je na Pariškom tjednu mode nosila Dior s kolegicom Veronikom Primorac.

Zagrepčank­a Sara Sorić (20) još je prije tri godine u Parizu na Tjednu mode nosila Chanelovu reviju, što joj je tada bilo ostvarenje sna.

Nakon toga nosila je i revije Vivienne Westwood, Armanija, Ricka Owensa, a ove je godine dobila priliku da prošeta pistom New York Fashion Weeka noseći fantastičn­u reviju s potpisom Marca Jacobsa. Manekenka Models Management­a ove je godine nosila šest velikih revija. Ivona Bevanda je trenutačno jedna od najuspješn­ijih hrvatskih manekenki. Prošle je godine bila zaštitno lice Balmaina, čak je nosila i Chanelove revije. Snimila je reklamu za brend Pull&Bear, a ugovor ima sa zadarskom agencijom Colors Model Management gdje ju zovu Yvonne. Ovog je ljeta dobila veliko priznanje kada je postala zaštitno lice nove kolekcije Victorie Beckham. Valja spomenuti i dvije debitantic­e iz Colorsa - Leu Petanović i Ivu Vrban.

NAJPRESTIŽ­NIJE REVIJE PRIPALE SU UPRAVO NJIMA, A VEĆINA JE TEK ZAPOČELA KARIJERU

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Matea Brakus (17) ove je godine nosila čak 17 revija od kojih su neke bile za prestižne kuće Alexander McQueen, Dior, Roberto Cavalli, Moschino
Matea Brakus (17) ove je godine nosila čak 17 revija od kojih su neke bile za prestižne kuće Alexander McQueen, Dior, Roberto Cavalli, Moschino

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia