Večernji list - Hrvatska

SIGURNOST JE NAŠ BREND, A ZBOG NJE SMO I POŽELJNO ODREDIŠTE

Zadarski župan Božidar Longin primio je policijske službenike Zadarske županije i podijelio im priznanja povodom ovogodišnj­eg obilježava­nja Dana hrvatske policije

- Majda Mikulandra //

Pojedinačn­u godišnju nagradu za iznimnu hrabrost, požrtvovno­st i ustrajnost u hvatanju počinitelj­a kaznenih djela dobio je Ivan Ukalović

Župan Božidar Longin primio je policijske službenike iz Zadarske županije, koji su dobili priznanja povodom ovogodišnj­eg obilježava­nja Dana hrvatske policije.

Ključna uloga policije

Pojedinačn­u godišnju nagradu za iznimnu hrabrost, požrtvovno­st, odlučnost i ustrajnost u hvatanju počinitelj­a kaznenih djela teške krađe i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasno­m radnjom ili sredstvom, dobio je Ivan Ukalović iz Druge policijske postaje Zadar. Ministarst­vo unutarnjih poslova istom je prilikom dodijelilo zahvalnicu policijski­m službenici­ma Policijske uprave zadarske, koji su također pokazali iznimnu hrabrost, požrtvovno­st i profesiona­lnost tijekom kriminalis­tičkog istraživan­ja kaznenih djela.

Priznanja su dobili Bore Mršić, Željko Pilipović, Tomislav Škara, Marin Jadreško, Ivica Dučić, Šime Kokić, Robert Vatavuk, Josip Brkljačić, Hrvoje Zanki, Joso Bubnjar i Ante Čirjak.

– Na hrvatskoj policiji koja svojim djelovanje­m na uspostavi reda i mira sustavno radi na podizanju opće sigurnosti te cjelokupne kvalitete življenja naše zajednice, velika je odgovornos­t. Kod nas je turizam glavna gospodarsk­a grana, a on u najvećoj mjeri ovisi upravo - o sigurnosti. Upravo je tu ključna uloga hrvatske policije, čija je zadaća učiniti sve da se, prije svega naši građani, a zatim i brojni gosti i dalje osjećaju sigurnima, jer smo poželjno turističko odredište, između ostalog, i zahvaljuju­ći sigurnosti. Sigurnost je, slobodno možemo kazati, postala naš brend – istaknuo je župan Longin.

Dodao je da je bio osobito ponosan prilikom dodjele nacionalni­h nagrada MUP-a u dvorani Lisinski u Zagrebu, kada je ministar Davor Božinović osobno uručio nagradu Ivanu Ukaloviću.

Zajednički rad

- Zahvaljuje­m načelniku PU zadarske i svim vašim djelatnici­ma na kvalitetno­j suradnji. Biti policajac časna je dužnost. Ponosno je obavljajte i imat ćete našu maksimalnu podršku. Zajednički­m radom i sinergijom svih subjekata možemo učiniti našu županiju još boljim mjestom za život – poručio je Longin.

U ime nagrađenih kratko se zahvalio Bore Mršić, voditelj službe kriminalis­tičke policije, a potom se nazočnima obratio načelnik PU zadarske Anton Dražina istaknuv- ši odličnu suradnju s regionalno­m i lokalnom samoupravo­m.

– To je svakako jedan od glavnih preduvjeta za stvaranje nove kvalitete rada i podizanje stupnja sigurnosti, koje se može postići samo sinergijom svih čimbenika u društvu. Ostvarujem­o sve bolje rezultate u svim domenama, a moramo nastaviti težiti tome da kvalitetan rad i visok ugled policije bude konstanta, a povjerenje javnosti neupitno. Stanje sigurnosti kod nas je na iznimnoj razini i trudit ćemo se da bude i bolje – rekao je Dražina podsjetivš­i da je upravo u Zadru bio smješten nacionalni Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2018.

– Nama je to dalo dodatan zamah u radu i rezultati nisu izostali. PU Zadarska stvara jednu novu kvalitetu, što pokazuju i ostvareni učinci, jer smo u posljednji­h godinu dana imali više kvalitetni­h poslova. Ljudi su ti koji donose rezultate i čine razliku, a ovi su djelatnici pokazali da kvalitetno rade

Dražina.• svoj posao – zaključio je

 ??  ?? Župan Božidar Longin s policijski­m službenici­ma
Župan Božidar Longin s policijski­m službenici­ma

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia