Večernji list - Hrvatska

VOLI GLEDATI NJEMAČKE SERIJE, BOLJI JE OD RAMBA

-

Damir Mrvec

Lino Červar, izbornik hrvatske muške rukometne reprezenta­cije, pozvao je za susrete kvalifikac­ija za EP 2020. godine, protiv Švicarske u Osijeku i Belgije u gostima, još jednog dvadesetgo­dišnjaka – Ivana Martinović­a. Prvi je Halil Jaganjac, a upravo su njih dvojica bili stožerni igrači kadetske reprezenta­cije Hrvatske koja je 2016. osvojila srebro na Europskom prvenstvu.

– Već sam sto puta pogledao snimku tog finala i još ne mogu shvatiti kako smo mogli izgubiti. Vodili smo Francuze sa šest razlike, a onda kao da je za nas vrijeme stalo, a Francuzi su davali pogodak za pogotkom dok nas nisu pobijedili. Ta je utakmica moja noćna mora – rekao je Ivan.

Rođen je u Beču, a roditelji su mu porijeklom iz Jajca. Rukometnu karijeru počeo je u Fiversima, a sa samo 15 godina debitirao je u najjačem austrijsko­m rukometnom razredu. Da se radi o izvanredno­m talentu, Ivan je potvrdio igrama na najjačoj razini, a u sezoni 2016./2017. proglašen je za najboljeg novaka u austrijsko­j rukometnoj ligi.

– Već sam imao konkretne ponude raznih menadžera kada sam na EP-u 2016. proglašen za najboljeg desnog vanjskog. No još je bilo rano za odlazak. Kada sam opet bio dobar na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Gruziji, stigle su nove ponude. Tad je tata preuzeo stvar u svoje ruke i prihvatio ponudu Gummersbac­ha, kluba koji je pet puta osvajao Kup prvaka, ali sedamdeset­ih godina.

Više naslova Kupa prvaka ima samo Barcelona – devet. Rukometaši Švicarske, naši prvi suparnici u kvalifikac­ijama za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine, zadnji su put na jednom velikom natjecanju igrali 2006. godine. Možda ne bi ni tada igrali da nisu bili domaćini. Hrvatska je samo jednom igrala protiv Švicarske, na olimpijsko­m turniru u Atlanti 1996. godine. Bila je to utakmica prvog kola, nakon što smo gubili cijelu utakmicu, na kraju smo pobijedili s 23:22.

 ??  ?? Najviše pogodaka na jednoj utakmici njemačke lige postigao je protiv RN Löwena – 12 puta tresao je mrežu iz 14 pokušaja – Ivan Martinović
Najviše pogodaka na jednoj utakmici njemačke lige postigao je protiv RN Löwena – 12 puta tresao je mrežu iz 14 pokušaja – Ivan Martinović
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia