Večernji list - Hrvatska

Kramarić zabio dvaput, Real s Lukom do prve pobjede nakon 31 dan!

Sjajnu izvedbu Edina Džeke zasjenila nesreća u Rimu u kojoj su, zbog kvara pokretnih stepenica, ozlijeđene 24 osobe

- Željko Janković // ZAGREB

Niko Kovač s Bayernom je u samo dvije minute u Ateni srušio AEK (2:0) i opet kupio mir: ‘Sad će se opet javiti kritičari...’ - kaže Kovač

Sigurno je Andrej Kramarić nakon sraza s Lyonom (3:3) imao podijeljen­e emocije. S jedne strane, mogao je biti sretan zbog briljante izvedbe u kojoj je dvaput zabio, najprije za 1:1 u 33. minuti, a potom za 2:1 u 47. No, Hoffenheim na kraju večeri opet nije osjetio slast pobjede u Ligi prvaka protiv Lyona. Konačnih 3:3 postavio je Joelinton u drugoj minuti sudačke nadoknade i tako spasio bod Nijemcima. Real Madrid protiv Viktorije Plzenj ostvario je prvu pobjedu u natjecatel­jskoj utakmici nakon 31 dan (2:1). Luka Modrić igrao je cijeli susret, a Real je na kraju slavio pogocima Karima Benzeme (11.) i Marcela (56.). Inače, pogotkom u 11. minuti, Benzema je ušao u povijest kao treći igrač, pored Messija i Raula, koji su zabijali u 14 uzastopnih sezona LP-a.

Niko Kovač vjerojatno nije ni mogao pomisliti da će se ‘tresti u Ateni. Tako je bilo uoči utakmice s AEK-om, no Bayern je u dvije minute slomio grčki otpor. U 61. je zabio Javier Martinez, a u 63. Robert Lewandowsk­i.

- Zasluženo smo pobijedili. Znam da će sada kritičari opet pronaći neke stvari koje nisu valjale, no ja sam vidio puno dobrih stvari - kazao je Kovač.

Uvertira u nogometnu večer na Old Traffordu dala je naslutiti da se Jose Mourinho opet neće dobro osjećati nešto iza 23 sata.

Autobus s njegovim igračima kasnio je na stadion do kojeg je putovao sat i deset minuta. Podatak možda i ne bi bio toliko senzaciona­lan da hotel s Unitedovim igračima nije bio udaljen petstotinj­ak metara od stadiona! Mourinho je nakon 45 minuta izgubio strpljenje, izašao iz autobusa, navukao kapuljaču i do stadiona prošetao maskiran u navijačkoj povorci. Možda je i dobro što ga nitko od navijača nije prepoznao s obzirom na krizu u kojoj je United. A ona će biti produbljen­a i nakon sinoćnjeg 0:1 poraza od Juventusa. Svi su iščekivali nekakav bljesak Cristiana Ronalda, no čovjek odluke bio je Paulo Dybala koji je poentirao u 13. minuti. Dobro, Cristiano je ‘zavrnuo’ loptu u šesnaester­ac koja se odbila do Dybale. Bio je to Unitedov četvrti domaći poraz u zadnjih 13 utakmica u svim natjecanji­ma. Do ovog razdoblja, za toliki broj poraza trebala im je 81 domaća utakmica!

Još nekoj inspirativ­noj večeri u Ligi prvaka nadao se Nikola Vlašić. No, na Olimpicu je bila samo jedna zvijezda. Edin Džeko dvaput je zabio i jednom asistirao u Rominoj 3:0 pobjedi nad CSKAom. Nikola Vlašić odigrao je cijeli susret. No, Džekina sjajna izvedba ostala je u sjeni drame koja se odigrala na jednoj postaji metroa u Rimu. Čak 24 osobe su ozlijeđene kada se pokvario mehanizam i pokretne stepenice su ubrzale, a u stampedu je pukom srećom izbjegnuta prava tragedija. Iako, Talijani pišu da je jednom navijaču amputirana noga.

 ??  ?? Andrej Kramarić zabio je za 1:1 i 2:1 protiv Lyona, sudjelovao u akciji za treći pogodak u 92. minuti, no opet Hoffenheim nije osjetio slast pobjede u Ligi prvaka. Završilo je na kraju 3:3
Andrej Kramarić zabio je za 1:1 i 2:1 protiv Lyona, sudjelovao u akciji za treći pogodak u 92. minuti, no opet Hoffenheim nije osjetio slast pobjede u Ligi prvaka. Završilo je na kraju 3:3

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia