Večernji list - Hrvatska

I DALJE VJEŽBAM U DVORANI U KOJOJ MOGU STRADATI

-

Kako vrijeme brzo leti. Tin Srbić (21) je prije godinu dana osvojio svjetsko zlato u vježbi na preči, a već ovaj vikend čeka ga obrana naslova u Dohi. Kao da se jučer dogodilo kada je stigla informacij­a iz Montreala gdje je vježbač zagrebačko­g Sokola bio najbolji u finalu vježbe na preči. Kada se vratio u Hrvatsku, svi su ga hvalili, tapšali po ramenu i obećavali mu sve i svašta, ponajviše dvoranu. Jer, Tin Srbić i dalje vježba u 137 godina staroj dvorani Sokola, preko puta Hrvatskog narodnog kazališta.

Boljelo me rame od tapšanja

– Uh, sjećam se da me rame boljelo od silnog tapšanja. Što se tiče dvorane, o tome zaista više ne bih govorio. Nema smisla. Stara dvorana? Netko će reći – što se žali kad je u tim uvjetima osvojio svjetsko zlato. Znači, može se. Ali, mi u toj dvorani možemo doslovce poginuti. Nevjerojat­no je što sve izvodimo ovdje, koje elemente, znajući da možemo teško stradati. Pazite, da napredujem­o i budemo konkurentn­i, moramo raditi i teže elemente. Uvjeti? Ne, nemamo uvjete. U dvorani nema dovoljno mjesta, u njoj su stupovi u koje se možete zabiti. Nema dovoljno spužvi da možemo bezbrižno pasti – istaknuo je Srbić i dodao:

– Promijenil­o se puno toga u mojem privatnom životu, ali neću o tome govoriti. A što se gimnastike i treninga tiče, sve je ostalo više-manje isto. I dalje naporno treniram i trudim se svaki dan biti sve bolji – istaknuo je Srbić.

U godinu dana, koliko je prošlo od svjetskog naslova, Tin je ostvario Uz Tina Srbića nastupit će još nekoliko jakih hrvatskih aduta. U muškoj gimnastici finale će pokušati izboriti Robert Seligman i Filip Ude u vježbi na konju s hvataljkam­a, te Antonio Kovačević u vježbi na preči. Bez izgleda za finale je Leonardo Kušan. U ženskoj konkurenci­ji imat ćemo jednu predstavni­cu. Nakon stanke zbog ozljede na gimnastičk­e sprave vratila se Ana Đerek. Kvalifikac­ije u Aspira Domeu održat će se u četvrtak i petak.

 ??  ?? Za kvalifikac­ije pripremam svoju 6.1 vježbu i mislim da ću imati šanse za finale izvedem li je kako znam, kaže Tin Srbić
Za kvalifikac­ije pripremam svoju 6.1 vježbu i mislim da ću imati šanse za finale izvedem li je kako znam, kaže Tin Srbić
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia