Večernji list - Hrvatska

Domagoj Duvnjak: LAGAO BIH KADA BIH REKAO DA NE BOLI

- Gradimir Đukarić

Dan nakon utakmice u Osijeku hrvatski rukometaši putuju u Belgiju gdje ih u nedjelju čeka druga utakmica kvalifikac­ija

Švicarce u dvorani Gradski vrt čeka pakao. Očekivano, ulaznice za utakmicu rukometne reprezenta­cije Hrvatske i Švicarske su razgrablje­ne, 24 sata prije prvog dvoboja u kvalifikac­ijama za Europsko prvenstvo 2020. u prodaji više nije bilo nijedne.

– Velika želja igrača bila je da ovako važnu utakmicu igramo u Osijeku gdje imamo jako dobar doček. U Osijeku smo na trećem zadatku, prvi smo riješili baš ovdje, a to je plasman na SP, potom smo s jednom mladom reprezenta­cijom osvojili mediterans­ko zlato i vraćamo se u Slavoniju riješiti i treći zadatak, a to je da osiguramo natjecanje na Europskom prvenstvu, sve u sklopu projekta OI 2020. – kazao je u uvodu izbornik Červar.

– Očekuje nas iznimno zahtjevna utakmica. Švicarsku sam analizirao i gledao kvalifikac­ijske utakmice protiv Norveške za Svjetsko prvenstvo. Kod kuće su ih pobijedili i na gostovanju tijesno izgubili. Nezgodna su reprezenta­cija i još im se vratio Andy Schmid iz RN Löwena nakon tri godine i promijenio im se sustav igre. Igrat će dosta sedam na šest, taj je sustav Schmid prenio iz Löwena i mi smo za to spremni. Imaju dobrog vratara Portnera... Kompletna su ekipa, jako su dobri u tranziciji, na

 ??  ?? Rođeni Đakovčanin osjeća se u Osijeku kao kod kuće – Domagoj Duvnjak
Rođeni Đakovčanin osjeća se u Osijeku kao kod kuće – Domagoj Duvnjak
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia