Večernji list - Hrvatska

PREŠLI SU NA ISLAM Prihvatili su običaje nove vjere, a mnogi su zbog toga promijenil­i i ime

- Ivana Carević

Promjenom religije pristali su na promjenu imena, a morali su mijenjati i mnoge navike i običaje kojima su do tada bili vjerni

Objavom na Twitteru pjevačica Sinead O’Connor obavijesti­la je svoje obožavatel­je kako je promijenil­a vjeru i da je prešla na islam te da ima novo ime – Shuhada Davitt.

Pronašli su novo utočište

“Želim ponosno objaviti da sam postala muslimanka. Bio je to prirodni zaključak mog inteligent­nog teološkog putovanja. Sve svete knjige vode prema islamu. Imat ću i novo ime. Zvat ću se Shuhada”, napisala je pjevačica.

Glazbenica je na društvenoj mreži podijelila i video kako uči ezan, što je muslimansk­i poziv na molitvu.

“Ovo je moj prvi pokušaj učenja, neke riječi još uvijek izgovaram krivo, ali ovo je samo prvi od mnogih pokušaja koji slijede”, napisala je.

Irska glazbenica nije jedina poznata osoba koja je prešla na islam. Učinio je to i Cat Stevens još davne 1977. godine.

Ovaj britanski glazbenik švedsko-ciparskog podrijetla godinu dana nakon što je prešao na islam promijenio je i ime i od tada se zove Yusuf Islam. Neko se vrijeme bio povukao i s glazbene scene, a vratio se opet 1985. godine kada se posvetio izvođenju islamske glazbe.

Pjevačica Janet Jackson odlučila je prijeći na islam kada se udala za biznismena iz Katara Wissama Al-Mana. Prije prelaska na islam htjela je sinu dati ime Michael po pokojnom bratu, ali kad je prihvatila vjeru svog supruga, promijenil­a je mišljenje

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia