Večernji list - Hrvatska

NOĆIMA NISAM SPAVAO, BILO MI JE TEŠKO OTPISATI NATKA

-

Zbog smanjenog proračuna Saveza i pada Natkovih rezultata, drukčije nismo mogli. Otkad nema Janice i Ivice, manje je i novca...

Tradiciona­lnim veleslalom­skim utrkama u Söldenu ovaj vikend počinje nova sezona Svjetskog kupa u alpskom skijanju. Zbog manjeg “proklizava­nja” koljena kod naše jedine A seniorke Leone Popović (21), Hrvatsku će na ledenjaku Rettenbach predstavlj­ati samo Filip Zubčić (25).

Stoga smo popričali s direktorom reprezenta­cije Vedranom Pavlekom (45) kojem će to biti već 21. sezona na toj poziciji. Zar ne osjeća zamor materijala?

– Ima dana kada osjetim umor, ali prespavam i probudim se s novom motivacijo­m. Svaki dobar rezultat daje mi novu energiju za rad. Kada god osvojimo bodove u Svjetskom kupu, skačem do stropa. Sada ne možemo očekivati pobjede, ali moj je motiv da stvorimo nekoga tko može biti u samom vrhu.

Zubčić je perjanica generacije

Perjanica ovog naraštaja je Filip Zubčić.

– Zubo je prošle sezone postigao nekoliko odličnih rezultata, ali je i dosta oscilirao. Vrijeme je da se počne probijati u prvu jakosnu skupinu, među prvih 15.

Uza Zubčića mušku A selekciju čine još Matej Vidović, Istok Rodeš i Elias Kolega, dok je B reprezenta­tivac Samuel Kolega.

– Zahvaljuju­ći Vidovićevo­j pobjedi u Europskom kupu, u natjecanju u kojem nastupa polovica skijaša

 ??  ?? Vedranu Pavleku ova će sezona biti već 21. na dužnosti direktora hrvatske skijaške reprezenta­cije
Vedranu Pavleku ova će sezona biti već 21. na dužnosti direktora hrvatske skijaške reprezenta­cije
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia