Večernji list - Hrvatska

U Freiburgu 15 azilanata silovalo 18-godišnju djevojku

- Hassan Haidar Diab (hhd)

Kurdski migrant Majd H., dobro poznat policiji, omamio je u diskoteci djevojku, odveo je do obližnjeg grma gdje ju je sa svojim prijatelji­ma silovao Novi šok u Njemačkoj u gradu Freiburgu. Prema izvješću tamošnje policije, 21-godišnji Kurd, azilant Majd H. i još 14 azilanata starih od 19 do 30 godina silovali su 18-godišnjaki­nju ispred diskoteke nakon čega su je bespomoćnu ostavili u grmlju punih četiri sata. Od njih 15, sedmorica počinitelj­a su Sirijci, jedan osumnjičen­ik ima njemačku putovnicu, dok za preostalu sedmoricu nema podataka o nacionalno­sti. Svi se sada nalaze u pritvoru, osim glavnog osumnjičen­ika Majda H., za kojim policija intenzivno traga. Zbog podebljeg kriminalno­g dosjea za njim je već odavno raspisana tjeralica. Nesretna djevojka upoznala se s Majdom H. preko njegovih prijatelja. Majd H. je djevojci dao tabletu ecstasy nakon čega joj je dao i piće. Prema policijsko­m izvještaju, nakon što se djevojka omamila, oko ponoći, Majd H. odveo ju je u obližnje grmlje gdje ju je, osim Majda H, seksualno zlostavlja­lo još 14 osoba. Djevojka je rekla policiji da se, zbog velikih ozljeda i omamljenos­ti, nije mogla pomaknuti ni tražiti pomoć iz grmlja. Istog dana djevojka je podnijela prijavu za silovanje nakon koje je policija na temelju DNK otkrila počinitelj­e. Otac Majda H. potvrdio je da je njegov sin te noći bio mrtav pijan i nije ništa govorio, već je samo otišao spavati tvrdeći da sigurno nije konzumirao drogu te da je od droge bio “čist već godinu i pol” s obzirom na to da je prošao ciklus odvikavanj­a. Nakon zločina Majd je otišao kući i mirno prespavao te ujutro nestao. Kada je policija s pet patrolnih automobila došla

Najmanje osam ljudi je ubijeno, a više ih je ranjeno u jučerašnjo­j pucnjavi u sinagogi u američkom gradu Pittsburgh­u. Prema prvim informacij­ama naoružani napadač ušao je i sinagogu i počeo pucati na vjernike za vrijeme molitve. Jedan od svjedoka vidio je da je jedan muškarac ušao u zgradu, nakon čega je nazvao policiju, javio je Mirror. U pucnjavi su navodno pogođena i tri policajca. Deseci vozila policije i hitne pomoći bili su na terenu. Osumnjičen je muškarac bijelac, predao se policiji, a kako javlja CBS bio je ozlijeđen i puzao je. Tijekom napada navodno je vikao: ‘Svi Židovi moraju umrijeti’.

“Što rade ti čelnici, te lude glave koje lažu svom narodu”, upitao je francuski predsjedni­k Emmanuel Macron govoreći o Mađarskoj i Poljskoj. “Kada vidim velike plakate na kojima piše ‘Zaustavimo Bruxelles’, pitam se što to rade! Žele zaustaviti Bruxelles i njegove strukturne fondove? Samo dajte, izvolite! Kako žive? Kako živi Fidesz, tko ga financira?... Tko im je omogućio karijeru? Europski strukturni fondovi!”, kazao je Macron na “građanskoj konzultaci­ji o Europi” u Bratislavi i Pragu. Macron je i ljutito poručio da ubojstvo novinara nije dovoljno da EU naruši ekonomske odnose sa Saudijskom Arabijom.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia