Večernji list - Hrvatska

IGRAO BIH JOŠ DA MI GENERAL KORAĆ NIJE REZNUO ŠEST MJESECI

- Anton Filić

Tukao sam Newcombea, Stollea, Mckinleya, Hewitta, Santanu koji je bio nešto kao Nadal danas. Emersona čak pet puta, a ipak je on osvojio 12 Grand slam naslova

Kad se kaže “hrvatska teniska legenda”, onda se misli na Punčeca, Paladu, Mitića, Kukuljević­a, Pilića, Franulović­a i na njega - Boru Jovanovića. Zagrepčani­na (rođenog 21. listopada 1939.) koji je na svojim počecima mnoge zadivio svojim bezgraničn­im talentom. Bore nema puno u medijima - jer ne obnaša nikakvu dužnost, a nije ni trener - pa sad ispunjavam­o tu prazninu.

- Ja se ne guram, a novinari razgovaraj­u s onima koji su im zanimljivi. Ja nisam - kazao je nakon što je kolegu fotoreport­era i mene primio u svom domu u Ulici Izidora Kršnjavoga. Igrate li tenis, pitamo ga. - Tu i tamo zaigram malo. Imao sam problema s kralježnic­om zbog čega sam morao na tri operacije, treću sam imao prošle godine. Malo su mi i koljena problemati­čna, pa rijetko igram.

Prvi ušao u visoko društvo

Čime se onda bavite, kako provodite penzioners­ke dane?

- Ništa specijalno, malo gledam tenis na televiziji, Bogu hvala, ima ga poprilično, ali puno i putujem. Kćerka Chiara mi živi u New Yorku, imam i unuku Zoe, pa često odemo kod njih, ili oni dođu kod nas. Imam i sina Ronija, on živi u Zagrebu.

Vaša supruga Danijela mlađa je sestra supruge Suada Rizvanbego­vića, bivšeg predsjedni­ka HTS-a. Između vas i Ri-

 ??  ?? Španjolci su te 1966. u Barceloni bili prejaki: Santana, Arilla, Jovanović i Pilić
Španjolci su te 1966. u Barceloni bili prejaki: Santana, Arilla, Jovanović i Pilić
 ??  ?? I John Newcombe bio je Borina mušterija, ali bili su i dobri prijatelji (1974.)
I John Newcombe bio je Borina mušterija, ali bili su i dobri prijatelji (1974.)
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia