Večernji list - Hrvatska

NIJE HTIO BITI RUKOMETAŠ, A SAD JE REPREZENTA­TIVAC

Marin Šipić, kružni napadač našičkog Nexea, novo je rješenje Line Červara u reprezenta­ciji Hrvatske

- Damir Mrvec //

Zbog čestih upala pluća dok je igrao nogomet, Šipić je prešao na rukomet. Ostali smo tako bez još jednog Modrića

Marin Šipić, kružni napadač rukometaša Nexea, debitirao je protiv Švicarske u kvalifikac­ijama za EP 2020. za seniorsku reprezenta­ciju Hrvatske. Bio je više nego dobar u obrani, a u napadu je sve tri lopte koje je primio pospremio u mrežu.

– Prvo sam četiri godine trenirao nogomet u Vranjicu. Bio sam zaljubljen u nogomet i vjerovao sam da je to sport kojim ću se baviti cijeli život. Bio sam srednji vezni. No, često sam imao upalu pluća jer se nogomet igra po hladnoći, snijegu, kiši. Nakon nekog vremena dosadilo mi je stalno biti bolestan pa sam se prebacio na rukomet. Otac mi je bivši rukometaš. Na svoje su došli svi tatini prijatelji koji su, kad bi me vidjeli, govorili: “Evo novog rukometaša”, a ja sam im stalno odgovarao: “Ma nema šanse” – kaže Šipić.

Tako je nesuđeni Luka Modrić jednog dana rekao majci da bi trenirao rukomet.

– Upisao sam rukometnu akademiju Balić – Metličić 2009., baš nakon što smo osvojili srebro na SP-u. Iskreno, nisam imao pojma o pravilima pa su me stavili na mjesto kružnog napadača. Jedan od prvih trenera bio mi je Žarko Balić, Ivanov otac – rekao je Marin.

Iz Akademije došao je u drugoligaš Split u kojem je igrao do 18. godine kada je uslijedio poziv Varaždina.

– U to vrijeme oni su napadali drugo mjesto u prvenstvu i plasman u SEHA Gazprom ligi. Bilo mi je teško otići od kuće, još sam išao u srednju školu pa sam četvrti razred završio u Varaždinu. Našao sam sličnu školu, smjer računalni tehničar. Nije mi bilo lako jer sam u Splitu ostavio mamu i baku. U Varaždinu sam bio u studentsko­m domu i imao sam sve, jedino sam morao sam prati rublje – istaknuo je.

Kako je dobro igrao u Varaždinu, postao je zanimljiv Nexeu.

– Tamo je trener bio Hrvoje Horvat koji me trenirao u juniorskoj reprezenta­ciji. Znao sam da voli graditi igru oko kružnog napadača. Morao sam napustiti studij sportskog menadžment­a u Čakovcu jer mi je bilo prenaporno putovati i uskladiti sve obveze pa sam na kraju odustao.

Nexe je ove godine složio odličnu momčad.

– Cilj je ostvariti plasman na završni turnir SEHA Gazprom lige. Svi nas pitaju možemo li do naslova prvaka Hrvatske. Ne znam, ali znam da ćemo biti ozbiljan suparnik zagrebašim­a.

Jednog dana razmišljat­e o odlasku u inozemstvo?

– Naravno. Volio bih zaigrati u Njemačkoj. Tamo su pune dvorane i igra se s posebnom energijom.

Današnji (15.45 sati) suparnik u kvalifikac­ijama za EP 2020. je Belgija.

– Svi odmahuju rukom i misle da je to slaba reprezenta­cija. No, danas svi igraju rukomet i treniraju. Dat će sve od sebe da nas iznenade – zaključio je Šipić.

 ??  ?? Marin Šipić ima velike planove s našičkim Nexeom ove sezone, žele plasman na završni turnir SEHA Gazprom lige, ali i zaprijetit­i PPD Zagrebu u prvenstvu
Marin Šipić ima velike planove s našičkim Nexeom ove sezone, žele plasman na završni turnir SEHA Gazprom lige, ali i zaprijetit­i PPD Zagrebu u prvenstvu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia