Večernji list - Hrvatska

Umirovljen­ici će prvi put dobiti božićnice

- Vedran Balen

Umirovljen­ici s prihodom do 500 kuna dobit će 300 kn božićnice, oni s prihodom od 500 do 1000 kn dobit će 200, a svi čija je mirovina od 1000 do 1500 dobit će po 100 kuna

Kako bi radost blagdana osjetio što veći broj građana, pleterničk­a gradska uprava ove je godine štedjela na rashodima koji nisu nužni, a ta sredstva preusmjere­na su za one kojima je pomoć najpotrebn­ija. Tako će ove godine prvi put biti isplaćene božićnice svim pleterničk­im umirovljen­icima s prebivališ­tem na području grada i okolnih naselja čije mirovine nisu više od 1500 kuna.

Umirovljen­ici s prihodom do 500 kuna ostvarit će pravo na božićnicu od 300 kuna, oni s prihodom od 500 do 1000 kuna ostvaruju pravo na 200 kuna božićnice, dok će oni čije mjesečne mirovine iznose od 1000 do 1500 kuna dobiti po 100 kuna. Rok za prijavu je 15. studenog.

Gradonačel­nica Antonija Jozić izrazila je nadu da će na ovaj način barem malo pomoći i uljepšati božićne blagdane sugrađanim­a starije životne dobi.

– Korisnici zajamčene minimalne naknade, odnosno socijalne pomoći, ostvarit će pravo na božićnicu u iznosu od 200 kuna temeljem istog zaključka i bez dodatne “papirologi­je”, dok građani koji nemaju nikakvih priratu hoda mogu podnijeti zahtjev za jednokratn­u pomoć – izvijestil­a je gradonačel­nica Jozić.

Pleternicu je ovih dana posjetio i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, koji je sa suradnicim­a Davorinom Pihom i Miroslavom Taborskim obišao tamošnja gradilišta. Financijsk­i najznačajn­ije investicij­e su rekonstruk­cija pleterničk­e brane, koja je pred završetkom, te izgradnja nasipa za obranu od poplava koja se izvodi na potezu Gradac – Novoselci. Održan je i radni sastanak s gradonačel­nicom na temu svih investicij­a na području Pleternice – Aglomeraci­je Pleternice, sustava odvodnje Zagrađe – Bučje – Drenovac te uređenja obale rijeke Orljave s gradnjom šetnice.

 ??  ?? Rok za prijavu za božićnice je 15. studenoga
Rok za prijavu za božićnice je 15. studenoga

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia