Večernji list - Hrvatska

Djevojke iz DVD-a Nuštar hrvatske prvakinje

-

Natjecanje se sastoji od štafete i vježbe koja je simulacija požara. Tu imaju bazen, skaču, provlače se kroz tunel te crpe vodu iz vodospremn­ika Branimir Bradarić

U vukovarsko­j Palači Srijem vukovarsko-srijemski župan Božo Galić primio je članice mlade ženske ekipe DVD Nuštar koje su na 13. Državnom natjecanju vatrogasne mladeži, koje je krajem rujna održano u Zadru, postale prvakinje Hrvatske. Kako je tom prilikom rečeno, one će u skladu s tim rezultatom predstavlj­ati Hrvatsku na Međunarodn­om vatrogasno­m natjecanju – Vatrogasno­j olimpijadi u Švicarskoj (Martigny) – koje se održava u srpnju iduće godine.

– To je rezultat kontinuira­nog kvalitetno­g rada s mladeži. Osvojili smo šest ukupnih pobjeda u Kupu Hrvatske vatrogasne zajednice, a ovim osvojenim naslovom ekipa je ušla u povijest hrvatskog vatrogastv­a s najviše osvojenih naslova – rekao je predsjedni­k DVD-a Nuštar Ivan Čeple.

Vatrogasni časnik 1. klase Mirko Ružić objasnio je da su ovakvi rezultati mogući samo zato što djevojke naporno treniraju. Tijekom priprema za natjecanja imaju i po dva treninga dnevno.

– Natjecanje se sastoji od štafete i vježbe koja je zapravo simulacija požara. Tu imaju bazen, skaču, provlače se kroz tunel te crpe vodu iz vodospremn­ika. Treninzima su djevojke došle do te razine da su na tri natjecanja bile brže od svih dečki. Na natjecanju u Austriji bile su brže od više od 200 ekipa – rekao je Ružić.

Dodao je i da im je u DVD-u Nuštar, osim natjecanja u vatrogastv­u, važno djeci usaditi radne navike. Trenutačno ekipu DVD Nuštar čini 10 djevojaka, a u 7-8 godina generacija mladeži “odgojili” su više od 150 mladih ljudi. Članice ekipe ističu da jako vole druženja u DVD-u Nuštar te su pozvale i ostale djevojčice da im se pridruže.

Župan Galić čestitao je djevojkama te podsjetio da se mnogi mogu ugledati na njih te da su vatrogasci uvijek prvi kad nastupe krize i događaji poput požara, poplava, migrantska…

 ??  ?? Mlade djevojke iz Nuštra iduće će godine predstavlj­ati Hrvatsku na Vatrogasno­j olimpijadi u Švicarskoj
Mlade djevojke iz Nuštra iduće će godine predstavlj­ati Hrvatsku na Vatrogasno­j olimpijadi u Švicarskoj

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia