Večernji list - Hrvatska

Gotovi radovi uoči blagdana Svih svetih

Proširili groblje i uredili parkirališ­na mjesta

- Hana Ivković

Zatekli smo groblje u žalosnom stanju. Sigurno se više od 15 godina nitko nije brinuo o njemu – kaže direktor Svenkoma

Samo je nekoliko dana preostalo do blagdana Svih svetih i Dušnog dana, poznatog kao Dan mrtvih. Blagdani su to kad obitelji obilaze gradska groblja, prisjete se svojih najmilijih i odaju im počast svijećom ili buketom.

Stoga je prigodno da je upravo sad, uoči tih dana, svetonedel­jsko gradsko komunalno poduzeće Svenkom d.o.o. završilo je s pripremama za uređenje groblja i njegova okoliša. Od preuzimanj­a upravljanj­a nad grobljem, znatna sredstva uložena su u rekonstruk­ciju starog dijela groblja, a znatna su ulaganja i na novom dijelu svetonedel­jskog groblja, kako bi posljednje počivališt­e pokojnika bilo ljepše.

Ulaganja se odnose na proširenje groblja, povećanje broja ukopnih mjesta, uređenje staza, postavljan­je LED javne rasvjete, kao i rekonstruk­ciju parkirališ­nih mjesta. Novo parkirališ­te sada ima 89 parkirnih mjesta te će pomoći u rasterećen­ju prometa i parkirališ­nog prostora u centru grada s obzirom na to da će velik broj građana obići počivališt­a svojih najmilijih pokojnika povodom ove svetkovine.

– Na ovim uređenjima radimo otkako nas je Grad osnovao prije nekoliko godina. Zatekli smo groblje u zaista žalosnom stanju. Sigurno se više od 15 godina nitko nije brinuo o njemu – objašnjava direktor poduzeća Dalibor Jakopec i navodi da je uložen veliki trud i vrijeme u to da danas cijelo groblje, i stari i novi dio, osvane u izvanredno­m stanju.

– Rekao bih da smo mi u samo 3 godine učinili ono za što bi možda trebalo više od 20 godina i ponosan sam na to – komentira Jakopec. Tijekom ljetnih mjeseci također se mislilo na preminule, pa su tako uređeni postolje i raspelo na mjestu obilježava­nja i odavanja počasti poginulim branitelji­ma Grada Svete Nedelje.

 ??  ?? Povećan je i broj ukopnih mjesta, postavljen­a LED rasvjeta...
Povećan je i broj ukopnih mjesta, postavljen­a LED rasvjeta...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia