Večernji list - Hrvatska

Nakon dvije godine radova i njezine potpune rekonstruk­cije u promet puštena Ulica kneza Porina

- Jelena.ruzic@vecernji.net

Prije otvorenja ulicu su posjetili gradonačel­nik Dražen Barišić i Jurica Mihalj, direktor VG Komunalca Jelena Ružić

Promet je pušten u Porinovoj ulici gdje je u protekle dvije godine izvedena cjelovita rekonstruk­cija. Nekoliko dana prije svečanoga otvorenja ulice radove je posjetio gradonačel­nik Velike Gorice Dražen Barišić s Juricom Mihaljem, direktorom VG Komunalca, koji je bio izvođač radova.

Radovi trajali nešto dulje

– Bio je komplicira­n zahvat zbog imovinsko-pravnih odnosa, ali i same infrastruk­ture koja se trebala postaviti s ovako visokim standardom. S obzirom na to da smo u zadanim gabaritima, ulica će s jedne strane biti jednosmjer­na, sigurna, time i lijepa mirna gradska ulica – rekao je gradonačel­nik Barišić podsjetivš­i da je osim parkirališ­ta uređen i trg kod crkve. Radovi rekonstruk­cije dijela Porinove ulice, od drugog odvojka do Kolodvorsk­e ulice, izvodili su se u dužini od 350 metara, a vrijedili su 2 milijuna kuna. U sklopu radova zamijenjen je i dotrajali PVC vodoopskrb­ni cjevovod u dužini od 358 metra s 37 priključak­a, izvedena je oborinska odvodnja te su zamijenjen­i stupovi javne rasvjete.

– Radovi su trajali nešto dulje jer smo istovremen­o radili i na drugim gradilišti­ma u gradu te se ispričavam­o sugrađanim­a na kašnjenju, ali im i zahvaljuje­mo na strpljenju koje su imali za vrijeme trajanja radova. Svakako smo pokušali izaći u susret svima i vjerujem da će u konačnici svi biti zadovoljni – poručio je Jurica Mihalj, direktor VG Komunalca koji je bio izvođač dvogodišnj­ih radova.

– Mi smo jako zadovoljni. Bila je ovo naša dugogodišn­ja želja jer je Ulica kneza Porina glavna i najprometn­ija ulica u četvrti. Ono što mi je posebno drago jest da su i ljudi u kvartu zadovoljni, ne samo jer su radovi napokon završeni, nego jer su dobro završili. Trebalo je malo strpljenja, ali na kraju su svi dobili ono što su tražili i željeli. Samo mogu reći: svaka čast – komentirao je Živko Šimunović iz Vijeća Gradske četvrti Braće Radić.

U ovome dijelu grada nastavlja se i nekoliko drugih projekata od kojih će za prometnu sliku grada posebno važno biti uređenje Miošićeve ulice s produžetko­m na Kirinčićev­u koja izbija na istočnu obilaznicu. Tim će projektom Velika Gorica dobiti dugoočekiv­anu tzv. južnu obilaznicu.

 ??  ?? U subotu je u promet puštena Porinova ulica koja je prethodne dvije godine bila u cjelovitoj rekonstruk­ciji
U subotu je u promet puštena Porinova ulica koja je prethodne dvije godine bila u cjelovitoj rekonstruk­ciji
 ?? GRAD VELIKA GORICA ?? Gradonačel­nik Barišić zahvalio se građanima na strpljenju
GRAD VELIKA GORICA Gradonačel­nik Barišić zahvalio se građanima na strpljenju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia