Večernji list - Hrvatska

Održan tečaj za vatrogasce u općini Orle

- (jr)•

Od dvadeset troje polaznika tečaja za vatrogasce u Vatrogasno­j zajednici općine Orle, uspješno ga je završilo njih šesnaest Jelena Ružić Osposoblja­vanje vatrogasni­h kadrova i ove se godine nastavilo u Vatrogasno­j zajednici općine Orle. Dvadeset troje polaznika sudjeloval­o je na petodnevno­m tečaju za vatrogasce, a među njima su bili i polaznici općine Kravarsko iz istoimenog­a vatrogasno­ga društva. – Teorijski dio predavanja provodili su predsjedni­k Vatrogasne zajednice općine Orle Željko Kovač te suradnik Dario Munjić iz Dobrovoljn­oga vatrogasno­ga društva Novo Čiče. Za praktični dio tečaja pobrinuo se Kruno Ko- privnjak, zapovjedni­k Vatrogasne zajednice općine Orle – priopćili su iz Općine Orle. Dakako, nakon odslušanog­a teorijskog­a dijela te okušavanja u praktičnom­e dijelu tečaja, polaznici su pristupili ispitu znanja. Tečaj je uspješno završilo šesnaest polaznika, dok će sedmero njih svoje znanje i sreću okušati drugi put. Tijekom tečaja domaćin je bilo Dobrovoljn­o vatrogasno društvo Veleševec koje je na dan ispita pripremilo ručak za sve polaznike.

Pripremaju se tri ciklusa besplatnih radionica programira­nja početkom studenog i prosinca u organizaci­ji Goričkoga kluba mladih. Na njima će svi zainteresi­rani imati priliku steći osnovna znanja iz programira­nja, web dizajna i razvoja aplikacija s ciljem povećanja konkurentn­osti polaznika na tržištu rada.

– S obzirom na veliku potražnju radnika u tim područjima, u tri ciklusa tijekom četiri subote želimo osigurati da se svi zainteresi­rani mogu samostalno nastaviti educirati u ovome području. Osim toga, cilj je da, bez obzira na formalno obrazovanj­e, lakše pronađu posao u ovoj brzorastuć­oj industriji – rekli su iz Goričkog kluba mladih. Prvi ciklus radionica obuhvaća uvod u programira­nje, a započet će u subotu u prostorija­ma Kluba. Prijave za prvi ciklus primaju se do 1. studenoga. Drugi ciklus radionica započinje 1. prosinca, a u njemu će se polaznici pobliže upoznavati s web dizajnom. Prijave za drugi ciklus započinju 19. studenoga. Istoga dana započinje i treći ciklus radionica u kojem će se polaznici baviti mobilnim i web aplikacija­ma. Također, iz Kluba poručuju da je uvjet za sudjelovan­je u radionicam­a posjedovan­je vlastitog laptopa.

 ??  ?? Polaznici su, osim teorijskog­a, imali i praktični dio na tečaju za vatrogasce
Polaznici su, osim teorijskog­a, imali i praktični dio na tečaju za vatrogasce
 ??  ?? Tri ciklusa radionica programira­nja priprema Gorički klub mladih
Tri ciklusa radionica programira­nja priprema Gorički klub mladih

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia