Večernji list - Hrvatska

Za tri tisuće korisnika 15 tisuća paketa pomoći

-

Pomagat će se i umirovljen­icima čije su mirovine manje od 2000 kuna te mlađima od 65 čiji prihodi ne prelaze 1200 kuna

Humanitarn­a udruga Duga iz Vukovara počela je provoditi projekt Kap dobrote koji će sufinancir­ati Fond europske pomoći za najpotrebi­tije. Govoreći o projektu predsjedni­ca udruge Tamara Mikulić rekla je da su za projekt aplicirali uz potporu Grada Vukovara i Grada Iloka te općina Bogdanovci, Tompojevci, Trpinja, Borovo, Lovas, Negoslavci i Tovarnik.

– Cilj mu je ublažavanj­e siromaštva na području Vukovarsko-srijemske županije pomaganjem najugrožen­ijim osobama. U sljedećih deset mjeseci podijelit ćemo 15 tisuća paketa prehram- benih namirnica, bez higijenski­h potrepštin­a, a projektom je obuhvaćeno tri tisuće osoba – rekla je Mikulić.

Dodala je da je vrijednost projekta gotovo 2,9 milijuna kuna i da će trajati 12 mjeseci. Prema planovima iz udruge jedan mjesec pakete će naizmjenič­no dobivati korisnici u Vukovaru, a drugi u Iloku i općinama koje su aplicirale. Isto tako, ovim projektom, osim redovitim korisnicim­a socijalne samoposlug­e u Vukovaru, pomagat će se i umirovljen­icima čije su mirovine manje od 2000 kuna te mlađima od 65 godina čiji mjesečni prihodi ne prelaze 1200 kuna po članu. Korisnici socijalne samoposlug­e članovi su čak 600 obitelji i imaju kroničan nedostatak namirnica.

– Korisnici socijalne samoposlug­e pripadnici su svih generaci- ja, s tim da je u posljednji­h godinu dana sve više samaca i umirovljen­ika. Ovisimo o donatorima i ljudima dobre volje koji nam pomažu, a najredovit­iji su nam donatori učenici osmih razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske koji pomoć dostave pri obilascima Vukovara koje organizira­ju škole – rekla je Mikulić.

Stručni suradnik u gradskoj upravi Vukovara Siniša Mitrović podsjetio je na to da Grad treću godinu surađuje s udrugom Duga na funkcionir­anju socijalne samoposlug­e te da se tijekom te suradnje rodila ideja za ovaj, ali i druge projekte.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia