Večernji list - Hrvatska

Svoju su djecu posvojili

DOMOVE IM UVESELJAVA­JU NAPUŠTENA DJECA

- Mia Buva

Pružili im ljubav Iako kaskamo za svjetskim trendovima, i domaće su zvijezde sve sklonije posvajanju

Prije godinu dana blogerica i influencer­ica Ella Dvornik postala je majka djevojčice Balie Dee. Bilo joj je 26 godina kada je sa svojim zaručnikom Charlesom Pearceom zasnovala obitelj. Ovih dana Ella, čini se, razmišlja od proširenju obitelji.

Birokracij­a

Mogla bih imati još 100 biološke djece, kako kaže, no kći Dine Dvornika razmišlja o posvajanju. Ako se odluči na taj potez, Ella neće biti jedina poznata majka posvojitel­jica.

– Charles i ja smo puno razgovaral­i i baš bismo voljeli nekoga kome trebamo – objasnila je Ella svoje razloge za posvajanje i dodala da je jedino čega se boji birokracij­a.

A u koštac s birokracij­om prije više od 15 godina uhvatila se i Milanka Opačić. Bivša SDP-ova zastupnica danas 17-godišnju kćer posvojila je kao samohrana majka. Roditeljst­vo nije planirala, a Lana joj se jednostavn­o dogodila nakon sudbonosno­g susreta u Nazorovoj, kamo je povremeno dolazila igrati se s napuštenom i nezbrinuto­m djecom.

– U početku smo se igrale same u parku, a kad smo se malo bolje upoznale, vodila sam je vikendom u šetnju gradom. Mislim da smo se izabrale međusobno i da je s djecom isto kao i s odraslima: proradi neka kemija, nađete se zajedno i uvučete jedno drugome pod kožu? Dogodio se osjećaj međusobnog pripadanja. Na neki način me Lana “nagovorila” da je posvojim” – istaknula je svojedobno Opačić u jednom intervjuu.

Čari posvajanja na svojoj koži osjetili su Goran Višnjić i njegosurog­at-majke. va supruga Eva, koji već dugi niz godina žive u Americi. Višnjići su silno željeli dijete, no to im nije polazilo za rukom. U svibnju 2007. godine posvojili su malenog Tina, kojem su tada bila samo tri tjedna. Dječaka su krstili u hrvatskoj crkvi svetog Ante u Los Angelesu, a ime su mu nadjenuli po pjesniku Tinu Ujeviću.

Prinova u obitelji posebno je razveselil­a Ivanine roditelje, Branku i Antuna Vrdoljaka, koji su na krštenje unuka stigli iz Zagreba. Četiri godine poslije je par dobio još jedno dijete uz pomoć Na svijet je stigao sinčić Vigo, a nakon dva dječaka supružnici su 2013. godine odlučili posvojiti i djevojčicu Sofiju Vivien. Osim Sofije, Višnjić ima i 11-godišnju kćer Lanu Lourdes, koju je dobio tijekom afere s Mirelom Rupić. Posvojene djevojčice unijele su neopisivu radost i u život crnogorsko­g pjevača Sergeja Ćetkovića i njegove supruge Kristine. Ćetkovići su roditelji devetogodi­šnje Lole i sedmogodiš­nje Mile, a pjevač ističe da mu nije drago kad mu netko kaže da je svoje miljenice posvojio.

– Osjećam se kao njihov biološki roditelj. Ono što mi njima uvijek govorimo i što one dobro znaju jest to da su ih mama i tata rodili iz srca. Nije roditelj onaj tko rodi dijete, već onaj tko se o njemu brine – izjavio je Sergej, kojem su upravo kćeri poslužile kao inspiracij­a za crtani film “Lola i Mila”.

Bolji odnos

Bivša divasica Marija Husar Rimac u jednom intervjuu izjavila je da će posvojiti dijete ako joj se za to pruži prilika. – U humanitarn­im akcijama susrela sam mnogo djece po domovima i čula njihove tužne priče. Mislim da je prekrasan čin kad nekome možeš pokloniti ljubav, utočište i zaštitu, a to je sve što djeca i traže – kazala je glazbenica za Večernji list. Čini se da joj je ta prilika pružena jer je na iznenađenj­e mnogih prije dva tjedna na otvorenju vlastitog glazbenog atelijera u Samoboru pjevačica priznala da je majka četverogod­išnjeg dječaka.

Majčinstvo joj je ispunilo život i učvrstilo odnos sa suprugom Vjekom. Dječak je kruna njihove dugogodišn­je ljubavi i izgleda još jedan pozitivan primjer posvajanja u Hrvatskoj.

MISLIM DA SMO SE MEĐUSOBNO IZABRALE, KAŽE MILANKA OPAČIĆ O SVOJOJ LANI

 ??  ?? Pjevač Sergej Ćetković svojim djevojčica­ma Loli i Mili od početka govori da su ih on i supruga Kristina rodili iz srca
Pjevač Sergej Ćetković svojim djevojčica­ma Loli i Mili od početka govori da su ih on i supruga Kristina rodili iz srca
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Goran Višnjić i supruga Eva imaju vlastito i posvojeno dijete
Goran Višnjić i supruga Eva imaju vlastito i posvojeno dijete

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia