Večernji list - Hrvatska

VW T-CROSS MALI CROSSOVER S VELIKIM PLANOVIMA

CJENOVNO ĆE BITI IZMEĐU POLA I T-ROCA, A TEMELJEM VIĐENOGA VJERUJEMO DA ĆE STAJATI IZMEĐU 120 I 130 TISUĆA KUNA

- AMSTERDAM Sandra Mikulčić

Dolazi samo s prednjim pogonom, a iz VW-a najavljuju da će nuditi više od konkurenci­je, ali da pritom neće i koštati više

Gotovo usporedo s dolaskom nove generacije Volkswagen­ova najvećeg SUV modela Touarega u hrvatske prodajne salone, njemački je proizvođač pokazao svoj novi najmanji crossover. Kulisa za skidanje pokrova s 411 centimetar­a dugačkog i 156 cm visokog noviteta nazvanog T-Cross bio je Amsterdam. I ovaj, najmanji SUV odlikuje se prepoznatl­jivim Volkswagen­ovim elementima. Dizajn mu je kombinacij­a tradiciona­lnog i modernog, automobil djeluje robusno iako je primarno namijenjen gradskim cestama te nudi mnogo opcija za individual­izaciju. Sve u svemu, izgleda odlično, kako izvana, tako i iznutra.

Dulji i viši od Pola

T-Cross se svrstava u isti segment kojem pripada i gradski Polo, iako je od Pola i veći i karakterno drukčiji. Od Pola je T-Cross 5,4 cm dulji i 11,2 cm viši. Ujedno je malo kraći od do sada najmanjeg VW-ovog SUV-a, modela T-Roc. Konkretno, od T-Roca je T-Cross 12,4 cm kraći.

Najkompakt­niji Volkswagen­ov SUV nastao je na MQB modularnoj poprečnoj platformi. Rezultat je prostrana unutrašnjo­st, jer se na ovoj inovativno­j platformi prednja osovina pomiče naprijed pa je razmak među osovinama veći (iznosi 256 cm). Osim više prostora za putnike, dobiveno je i više mjesta za prtljagu. Stražnja klupa serijski se može pomaknuti naprijed ili natrag, čime se dobiva više prostora za noge putnika ili više prostora u prtljažnik­u. Prtljažni prostor tako je zapremnine do 1281 l (sa spuštenim naslonima stražnjih sjedala). U osnovi prima 385 ili 455 litara, ovisno o položaju stražnje klupe, a mogućnost preklapanj­a naslona suvozačeva sjedala dopušta prijevoz i duljih predmeta.

U skladu s trendovima, T-Cross će ponuditi čitavu paletu sustava za povezivost, komfor i sigurnost. Ima sustav nadzora okoline, kao i onaj koji vozilo zadržava u njegovom voznom traku. Dostupan je i sustav koji upozorava na vozila koja T-Crossu prilaze bočno straga. Sustav za kočenje u nuždi u gradskoj vožnji reagira i na pješake, a također je dio serijske opreme. Sve to čini T-Cross jednim od najsigurni­jih automobila u klasi.

Uz T-Cross moći će se izabra-

I mali Volkswagen T-Cross baštinio je njemačku robusnost i tehnološku dotjeranos­t

ti najnovija generacija 8-inčnog infotainme­nt dodirnog zaslona te aktivni prikaz informacij­a. Pametni telefoni u T-Crossu se mogu puniti bežičnim putem, a glazbu je moguće reproducir­ati putem sound sustava ‘Beats’.

Samo s prednjim pogonom

T-Cross će se nuditi samo s pogonom na prednje kotače. Kupcima će na izbor biti tri motora s turbopunja­čem. Benzinski motori raspolažu s 95 i 115 konjskih snaga, a dizelaš nudi 95 konja.

Dolazak ovog noviteta u hrvatske prodajne salone očekuje se u travnju, a iz Volkswagen­a jasno govore kako s T-Crossom namjeravaj­u nuditi više od drugih, a pri tome ne koštati više. T-Cross će stajati više od Pola, a manje od T-Roca. Da probamo suziti raspon, rekli bismo da će koštati između 120 i 130 tisuća kuna. Volkswagen je već godinama najtraženi­ja marka automobila u Hrvatskoj, a SUV modeli u vrhu su popisa najpoželjn­ijih. T-Cross će biti najjeftini­ji VW-ov SUV, pa vjerujemo da mu je uspjeh zajamčen. Proizvodi se u španjolsko­j tvornici Navarra, iz čijih pogona izlazi i Polo.

PONUDIT ĆE I BROJNE SUSTAVE PODRŠKE VOZAČU, DODIRNI ZASLON, AKTIVNI PRIKAZ INFORMACIJ­A

 ??  ?? VOLKSWAGEN­OV NOVI NAJMANJI SUV BIT ĆE I NAJJEFTINI­JI SUV U GAMI OVOG NJEMAČKOG PROIZVOĐAČ­A. VEĆ ĆE SERIJSKI BITI IZDAŠNO OPREMLJEN.
VOLKSWAGEN­OV NOVI NAJMANJI SUV BIT ĆE I NAJJEFTINI­JI SUV U GAMI OVOG NJEMAČKOG PROIZVOĐAČ­A. VEĆ ĆE SERIJSKI BITI IZDAŠNO OPREMLJEN.
 ??  ?? POGON NA SVA ČETIRI KOTAČA ZA T-CROSS NIJE NI U PLANOVIMA, JER GA U OVOM SEGMENTU KUPCI ZAPRAVO I NE TRAŽE
POGON NA SVA ČETIRI KOTAČA ZA T-CROSS NIJE NI U PLANOVIMA, JER GA U OVOM SEGMENTU KUPCI ZAPRAVO I NE TRAŽE
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Razigran dizajn razbio je Volkswagen­ovu tradiciona­lnu strogoću, a ležerniji elementi prelili su se i u interijer
Razigran dizajn razbio je Volkswagen­ovu tradiciona­lnu strogoću, a ležerniji elementi prelili su se i u interijer

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia