Večernji list - Hrvatska

CONTEOV PRISTUP: ‘ŽELITE BITI PRVACI? E, PIŠAT’ ĆETE KRV!’

- Tomislav Dasović

Tko zna kako se u ponedjelja­k prijepodne osjećao posrnuli trener Real Madrida Julen Lopetegui, koji je prije negoli je došao na trening galacticos­a, saznao kako će istoga dana u 19 sati biti objavljena njegova smjena?

Tako Lopetegui, inače bivši vratar, ulazi u antologiju kao jedan od rijetkih trenera koji je unutar samo četiri mjeseca čak dva puta dobio otkaz: najprije u reprezenta­ciji Španjolske, a potom i u Real Madridu.

Usto je uspio u rekordnom vremenu megamomčad europskog prvaka, predvođenu najboljim svjetskim nogometaše­m Lukom Modrićem, srozati do neprepozna­tljivosti.

Pogledajte, primjerice, ovu recenziju Modrićeva nastupa protiv Barcelone u ‘Realovu kućnome glasilu’ Marci:

– Nije prismrdio lopti u prvih 45 minuta, ali se kao i ostatak momčadi popravio u nastavku. Mogao je izjednačit­i, ali je pogodio vratnicu. Luka nije ni upola dobar kao što može biti.

Čak 25 tisuća čitatelja Marce izjasnilo se u anketi kako nije zadovoljno Modrićevom izvedbom u El Clásicu, dok mu je njih tek četiri tisuće dalo prolaznu ocjenu.

Luka Modrić, najbolji igrač Svjetskog prvenstva, Europe i svijeta, ove sezone u osam nastupa za Real u Primeri ima mizeran učinak od samo jedne asistencij­e, s prosjekom ocjena 6,79, po čemu nije ni među prvom desetorico­m galacticos­a. Ovo je najslabiji Modrićev ulazak u sezonu otkad je 2012. godine došao u Real Madrid.

Petarda u Clásicu nije bio jedini šok za Lopeteguij­a ovoga turbulentn­oga vikenda. Naime, otkriveno je kako se Realovu predsjedni­ku Florentinu Perezu već na službenoj večeri s čelnicima Barcelone otelo da Antonio Conte dolazi na Lopeteguij­evo mjesto, bez obzira na ishod Clásica. I da je smjena inicirana u Realovoj svlačionic­i na koju Julen Lopetegui očito više nije imao nikakav utjecaj.

Analitičar problijedi­o

Oslikala je to i situacija koju je otkrio izvjestite­lj lista El Mundo Deportivo koji je nedaleko od novinarske lože na utakmici Barcelona – Real Madrid uočio blijedo lice Lopeteguij­eva glavnoga analitičar­a.

– Nedugo nakon što je počela utakmica, Antolín Gonzalo na četvrtom katu Nou Campa doslovno je lupao glavom po tastaturi svoga laptopa uvidjevši kako se momčad Real Madrida raspada; bez ikakvoga reda u obrani, bez ikakve ideje u napadu. U tim trenucima Jordi Alba ukazao se sam na lijevoj strani, bez pratnje, i neometan asistirao Coutinhu za 1:0 – napisao je izvjestite­lj El Munda.

Realova reakcija prema treneru Lopeteguij­u stoga nikoga nije iznenadila.

– Trebamo poštovati odluke koje radi uprava. Uvijek sam bio u dobrim odnosima s trenerima, no ovdje trebam stajati sa strane jer je ovo delikatna situacija – kazao je Realov kapetan Sergio Ramos i dodao:

– Poštovanje je osvojeno, ne nametnuto. Osvajali smo titule,

 ??  ?? Talijan bi trebao potpisati dvogodišnj­i ugovor u Real Madridu
Talijan bi trebao potpisati dvogodišnj­i ugovor u Real Madridu
 ??  ?? naslovnica španjolsko­ga Asa nakon Realove katastrofe
naslovnica španjolsko­ga Asa nakon Realove katastrofe
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia