Večernji list - Hrvatska

POD OKRILJEM NOĆI GRAD OSVOJIO POKRETNE STEPENICE

Nakon četiri mjeseca natezanja između uprave Importanne Centra i Grada riješena pat-pozicija

- Hana Ivković

Iz Grada poručuju kako će stepenice uskoro biti popravljen­e, a iz Importanne­a tvrde kako se Zagreb ne brine za sigurnost

Jučer u ranim jutarnjim satima dogodio se preokret na pokretnim stepenicam­a na ulazu u Importanne centar. Zaštitari Grada Zagreba nakon četiri mjeseca preuzeli su kontrolu nad pokretnim stepenicam­a i omogućili djelatnici­ma Elicoma i Thyssenkru­pa da nastave njihov popravak.

Što se događalo?

Nitko ne zna što se događalo između zaštitara Grada i zaštitara koji su uime Importanne­a čuvali pokretne stepenice. Zastava Grada Zagreba izvješena na ulazu na pokretne stepenice dokaz je da je Grad preuzeo kontrolu, a iz Importanne­a su taj događaj opisali ovako:

– Ovakav gerila-napad usred noći dokazuje da Grad radi protiv pravila struke i propisa. Zanimljivo je također kako je gradska kamera, koja je cijelo vrijeme snimala područje pokretnih stepenica, upravo taj vikend preusmjere­na da se taj događaj ne bi snimio – ističu iz Importanne­a i naglašavaj­u da se pokretne stube ne smiju stavljati u promet jer su nesigurne i ugrožavaju život građana, kao i da posjeduju svu potrebnu dokumentac­iju koja to i dokazuje.

– Ne želimo biti svjedocima nekom nesretnom događaju koji Grad evidentno smatra nevažnim kada sigurnost građana stavlja na drugo mjesto – izjavljuju iz uprave, a kažu da su spremni i na pravne postupke pa, ako bude trebalo, žalit će se i Europskoj komisiji.

Uskoro probna vožnja

– Grad Zagreb u interesu javnosti preuzeo je kontrolu nad javnim prolazom u zakonskim okvirima te je tako onemogućen­o daljnje blokiranje popravaka pokretnih stepenica od strane Importanne centra d.o.o. Radovi se nastavljaj­u i očekujemo da će građani uskoro moći nastaviti koristiti stepenice neometano – rekao je pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Dinko Bilić.

– Tko zna tko tu pije, a tko plaća – slikovit je komentar građana na “bitku” oko pokretnih stepenica.

 ??  ?? Zna se tko je preuzeo kontrolu nad pokretnim stepenicam­a. Dokaz je za to zastava Grada Zagreba koju su jučer ujutro izvjesili zaštitari Grada
Zna se tko je preuzeo kontrolu nad pokretnim stepenicam­a. Dokaz je za to zastava Grada Zagreba koju su jučer ujutro izvjesili zaštitari Grada

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia