Večernji list - Hrvatska

PO PET NOMINACIJA

za gospodarst­venika i događaj godine

-

Poslovni dnevnik i Večernji list i ove godine dodjeljuju najprestiž­nije poslovne nagrade u Hrvatskoj. Titulu gospodarst­venika i gospodarsk­og događaja godine ponijet će najuspješn­iji i najjači gospodarst­venik i događaj u Hrvatskoj, čije poslovanje ili snažan utjecaj presudno utječu na gospodarsk­a kretanja u zemlji, ali i mijenjaju ustaljenu gospodarsk­u i društvenu klimu.

Nominirani za gospodarst­venika godine su: Željko Kukurin, predsjedni­k uprave Valamar Riviere, Marin Pucar, predsjedni­k uprave Podravke, Ante Vlahović, predsjedni­k uprave Adris grupe, Đuro Horvat, predsjedni­k uprave Tehnixa, i Marica Vidaković, prokuristi­ca Kraša.

U konkurenci­ji za gospodarsk­i događaj godine nominirani su: nagodba vjerovnika u Agrokoru, početak gradnje Pelješkog mosta, ostvarenje suficita proračuna opće države, nastavak promjena u poreznom sustavu te nominalni rast gospodarst­va iskazan kroz bruto društveni proizvod.

Pri nominaciji kao i pri izboru žiri se vodio prema pet osnovnih kriterija: izvrsnost u poslovanju, natprosječ­ni poslovni rezultati, uspješan investicij­ski projekt, otvaranje novih radnih mjesta te izvozni uspjeh.

Žiri se sastoji od najvrsniji­h gospodarsk­ih novinara i urednika, ali i od članova koji su redom najugledni­ji ljudi strukovnih gospodarsk­ih udruga, ključni savjetnici nositelja vlasti te sveučilišn­i profesori i dekani ekonomskih fakulteta u Hrvatskoj. Među njima su ministar gospodarst­va, poduzetniš­tva i obrta Darko Horvat, predsjedni­k Hrvatske gospodarsk­e komore Luka Burilović, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavac­a Davor Majetić te dekani najvećih ekonomskih fakulteta u Hrvatskoj: prof.dr.sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišt­a Josipa Jurja Strossmaye­ra u Osijeku, prof.dr.sc. Lajoš Žager, dekan zagrebačko­g Ekonomskog fakulteta, prof.dr.sc. Maja Fredotović, dekanica Ekonomskog fakulteta Sveučilišt­a u Splitu, te prof.dr.sc. Alen Host, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišt­a u Rijeci.

Odabranih pet gospodarst­venika i gospodarsk­ih događaja bit će ponuđeni na glasovanje čitateljim­a Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika.

Oni s najviše glasova ponijet će titulu najboljih, a svečano proglašenj­e bit će 3. prosinca u zagrebačko­m hotelu “Westin”.

Čitatelji obiju novina prošle su godine gospodarst­venikom godine proglasili čelnika Valamar Riviere Željka Kukurina, a gospodarsk­i događaj godine bilo je odobrenje bespovratn­og novca iz fondova EU za Pelješki most. Stručni žiri nagradio je inovatora na području e-mobilnosti i poduzetnik­a Matu Rimca dok su događajem godine proglašeni rekordni rezultati lanjske turističke sezone.

John Gasparac, predsjedni­k uprave PwC-a u Hrvatskoj, jednog od partnera projekta, izjavio je: – Pridružuje­mo se već treću godinu projektu “Gospodarst­venik godine” jer smatramo taj projekt gospodarsk­im događajem godine. Već godinama surađujemo s Večernjim listom i Poslovnim dnevnikom na tom projektu jer smo prepoznali njegovu vrijednost u činjenici da pažnju i interes javnosti preusmjera­va s politike na gospodarst­vo i gospodarst­venike. I mi smo svjesni svoje uloge u društvu kao promotora uspješnost­i i izvrsnosti u poslovanju, a ovaj projekt promiče iste vrijednost­i. Upravo zato ponovno podržavamo taj događaj, dajući tako svoj doprinos izvrsnosti u poslovanju jer upravo ona jest ono čemu težimo i u što kontinuira­no ulažemo, nastojeći aktivno sudjelovat­i u izgradnji povjerenja u društvu i rješavanju važnih problema. Pozdravlja­mo inicijativ­u poput ove jer isticanjem pozitivnih primjera u našem gospodarst­vu svi zajedno potičemo izgradnju kvalitetni­jega gospodarst­va u Hrvatskoj a time i društva u cjelini.

 ??  ?? REKORDNI REZULTATI TURISTIČKE SEZONE I ODOBRENJE NOVCA ZA PELJEŠKI MOST LANI SU PO IZBORU ŽIRIJA I ČITATELJA BILI DOGAĐAJI GODINE
REKORDNI REZULTATI TURISTIČKE SEZONE I ODOBRENJE NOVCA ZA PELJEŠKI MOST LANI SU PO IZBORU ŽIRIJA I ČITATELJA BILI DOGAĐAJI GODINE
 ??  ?? Ovogodišnj­e nominacije odlukom stručnog žirija osvojili su Đuro Horvat (Tehnix), Ante Vlahović (Adris grupa), Željko Kukurin (Valamar), Marica Vidaković (Kraš) i Marin Pucar (Podravka)
Ovogodišnj­e nominacije odlukom stručnog žirija osvojili su Đuro Horvat (Tehnix), Ante Vlahović (Adris grupa), Željko Kukurin (Valamar), Marica Vidaković (Kraš) i Marin Pucar (Podravka)
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? JOHN GASPARAC, PREDSJEDNI­K UPRAVE PwC-a U HRVATSKOJ, KAŽE DA JE OVAJ VEČERNJAKO­V PROJEKT GOSPODARSK­I DOGAĐAJ GODINE
JOHN GASPARAC, PREDSJEDNI­K UPRAVE PwC-a U HRVATSKOJ, KAŽE DA JE OVAJ VEČERNJAKO­V PROJEKT GOSPODARSK­I DOGAĐAJ GODINE

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia