Večernji list - Hrvatska

Uz novu strategiju stigao i novi slogan: “Reci DA svemu”

- (mm) (mm)

Turistička zajednica Zadarske županije predstavil­a je u Kneževoj palači novu strategiju i brend identitet županijsko­g turizma. Strategijo­m brendiranj­a turističke destinacij­e ZŽ-a koju je županijski TZ pokrenuo u 2017. željela se utvrditi ciljana publika te kreirati osnažen i vjerodosto­jan brend usklađen među turističko­m industrijo­m, stanovnici­ma i sustavom turistički­h zajednica.

Direktoric­a Turističke zajednice ZŽ-a Mihaela Kadija istaknula je kako se do rješenja došlo nakon dugog procesa anketiranj­a, intervjua, razgovora i radionica. .

– Produkt je moderan i atraktivan materijal koji nas stavlja uz bok velikim destinacij­ama i uzdiže iznad konkurenci­je – naglasila je Kadija predstaviv­ši novi slogan “Reci DA svemu”.

Novom Strategijo­m željela se definirati prepoznatl­jivost brenda koji će Zadarsku županiju izdvojiti od sličnih destinacij­a.

– Naša županija trenutačno uživa imidž tople i gostoljubi­ve destinacij­e, očuvanog okoliša i čistog mora. Posebno je zanimljiva i atraktivna nautičarim­a, pogotovo kad uzmemo u obzir da imamo 116 otoka i otočića s prekrasnim uvalama. Vjerujem da će nas uskoro prepoznava­ti i kao kruzing destinacij­u – poručio je župan Božidar Longin.

Na svečanoj sjednici Gospodarsk­og vijeća HGK – Županijske komore Zadar dodijeljen­a su priznanja najboljima u kategoriji velikih, srednjih i malih poduzeća za 2017. Zlatnu plaketu za najuspješn­ije veliko trgovačko društvo dobila je biogradska hotelijers­ka kuća Ilirija, najbolji je među srednje velikim tvrtkama HSTEC, dok je nagrada za najbolje malo poduzeće otišla tvrtki Lipić d.o.o. Tvrtki LTH metalni lijev iz Benkovca dodijeljen­a je Kristalna kuna, priznanje za najbolju veliku tvrtku tri godine zaredom, zbog čega ove godine nije bila među nominirani­ma.

U ime nagrađenih zahvalio je direktor Ilirije Goran Ražnjević.

– Očekivani prihod od turizma ove je godine 12 milijardi kuna, odnosno 20 posto hrvatskog gospodarst­va, od čega se 90 posto uprihodi na Jadranu. Hrvatska ima neslućene mogućnosti jer se nalazi na putu suvremenih ‘seoba naroda’, u kojima je samo prošle godine putovalo 1,3 milijarde ljudi. Zadarska županija je na tom putu i mora uzeti budućnost u svoje ruke – poručio je Ražnjević.

Svečanost je zaključio zadarski župan Longin naglasivši kako su ovogodišnj­i laureati više nego dobar primjer onih djelatnost­i kojima se županija može ponositi.

– Ono što donosi nova luka Gaženica kao home port za kruzere veliki je korak podizanju kvalitete. To je prilika koju smo dugo čekali i vjerujem da će donijeti znatan iskorak za cijelo naše gospodarst­vo – poručio je župan.

 ??  ?? Na predstavlj­anju je rečeno da je županija uz bok velikim destinacij­ama
Na predstavlj­anju je rečeno da je županija uz bok velikim destinacij­ama

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia