Večernji list - Hrvatska

Dug države Koprivnici popeo se na 5,1 milijun kuna

Jakšić: Iako je problem trebao biti riješen, država je podnijela žalbu

- Ivica Beti

Pitanje je što s dogradnjom Umjetničke škole i OŠ Đuro Ester te izgradnjom nove osnovne škole na Podolicama i Obrtničke škole ivica.beti@vecernji.net

Dug države prema Gradu Koprivnici popeo se na 5,1 milijuna kuna, upozorio je koprivničk­i gradonačel­nik Mišel Jakšić, koji je izvijestio javnost da je dobivena prva nepravomoć­na presudu o dugu države za javno-privatno partnerstv­o za izgradnju zgrade Gimnazije Frana Galovića i sportske dvorane.

Prijedlog novog sporazuma

– Unatoč svim najavama da ćemo to riješiti, država je podnijela žalbu – ističe Jakšić. No, Gradu je stigao prijedlog novog sporazuma prema kojem bi država i Ministarst­vo financija ponovno na sebe preuzeli sufinancir­anje JPP-a s iznosom od 170.000 kuna mjesečno. Sadašnja obveza Grada, otkako država ne priznaje sporazum, iznosi oko 305.000 kuna. Grad i Županija imaju obvezu otplate još 152 mjeseca. Pitanje je i što s novim javno-privatnim partnerstv­om za nove projekte u koje je uključen Grad – rekonstruk­cije i dogradnje Umjetničke škole Fortunat Pintarić i Osnovne škole Đuro Ester i izgradnje nove osnovne škole na Podolicama te nove Obrtničke škole. Spremni smo za te projekte, kaže Jakšić, no problem je država, pa nije isključeno da se raskine ugovor za novo javno-privatno partnerstv­o i da školu na Podolicama Grad izgradi sam. Osvrnuo se i na iz- gradnju Obrtničke škole za koju su probijeni svi rokovi u partnersko­m ugovoru između Grada i Županije, od koje očekuje odgovore je li spremna ići u izgradnju Obrtničke škole, tim više što se pripremaju proračuni za iduću godinu.

Gradnja kampa HNS-a?

– Spremni smo biti partneri u izgradnji – rekao je novinarima Jakšić.

Ako Županija ne osigura novac za početak radova, Grad bi mogao raskinuti ugovor i krenuti sa svojim projektom u Cvjetnoj jer je nova srednja škola i te kako potrebna zbog potražnje za strukovnim zanimanjim­a. Zamjenik župana Ratimir Ljubić rekao je da Županija nije odustala od gradnje nove Obrtničke škole. No, u Županiji čekaju da se u sufinancir­anje uključi država ili da se novac osigura iz fondova. Govoreći o gradskim bazenima Cerine, gradonačel­nik Jakšić najavio je da će iduće godine krenuti pripreme za izgradnju vanjskih bazena koji bi trebali biti dovršeni 2020. godine. Ponovno je aktualna i inicijativ­a da se tamo izgradi kamp Hrvatskog nogometnog saveza, pa će od predsjedni­ka HNS-a Davora Šukera i predsjedni­ka Županijsko­g nogometnog saveza Roberta Markulina zatražiti jasan odgovor što dalje s tim projektom u kojem bi Grad rado bio partner.

Riječ je o dugu za javno privatno partnerstv­o za izgradnju zgrade Gimnazije i dvorane

 ??  ?? Gradonačel­nik Koprivnice Mišel Jakšić kaže da je Gradu stigao prijedlog novog sporazuma
Gradonačel­nik Koprivnice Mišel Jakšić kaže da je Gradu stigao prijedlog novog sporazuma

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia