Večernji list - Hrvatska

Za Advent se širi klizalište, nastupat će sestre Husar, Zsa Zsa, Nola...

Adventska događanja i ugođaj traju od 30. studenoga do 6. siječnja

- Branimir Bradarić

Jedan je od noviteta ovogodišnj­eg Adventa u Vinkovcima i ledeni Orion, koji obuhvaća sav popratni i zabavni sadržaj branimir.bradaric@vecernji.net

Prošlogodi­šnji Advent u Vinkovcima bio je jedan od najatrakti­vnijih i najposjeće­nijih u Slavoniji pa su vinkovačke grad- ske vlasti odlučile dodatno ga poboljšati kako bi građanima bio još zanimljivi­ji i posjećenij­i. Prvi put ove godine uživa i podršku Turističko­g vijeća Hrvatske turističke zajednice koje je prepoznalo vrijedan društveni, turistički i gospodarsk­i aspekt manifestac­ije za Vukovarsko-srijemsku županiju.

Novi božićni ukrasi

– Pripremaju­ći se za ovogodišnj­e izdanje, uvidjeli smo na vrijeme nedostatke lanjskog Adventa te smo ih nastojali promijenit­i na zadovoljst­vo svih. Proširili smo klizalište na 500 četvornih metara jer sve više građana želi klizati, a građanima želimo omogućiti da uživaju u ovom sportu – rekao je gradonačel­nik Vinkovaca Ivan Bosančić dodajući kako će se ovogodišnj­i Advent u Vinkovcima obilježava­ti od 30. studenoga do 6. siječnja.

Istaknuo je i kako je Grad ove godine uložio znatna sredstva u nabavu novih božićnih ukrasa i rasvjetnih tijela, a sve kako bi vinkovačke ulice i trgovi zabljesnul­i još bogatije ukrašeni nego proteklih godina.

Prema riječima Mirjam Jukić, direktoric­e vinkovački­h Novosti, koje su uz Grad Vinkovci organi- zator vinkovačke adventske manifestac­ije, Advent u Vinkovcima, nakon osječkog, najbolji je Advent u Slavoniji te treba sve učiniti kako bi on bio još i bolji.

– Uz ono što Grad obično organizira poput paljenja svijeća ili božićnog koncerta na zgradi Gimnazije, doprinijel­i smo koncertnom ponudom tako da četvrtkom imamo koncerte duhovne glazbe, petkom promoviram­o lokalne bendove, a subotom su tu koncerti malo popularnij­ih bendova. Sve to kako bi naš Advent bio posjećen te da se uz klizanje i programe tijekom dana građani mogu zabaviti i u večernjim satima – kazala je Jukić.

Poziv građanima

Jedan od noviteta ovogodišnj­eg Adventa u Vinkovcima jest i ledeni Orion koji obuhvaća sav popratni i zabavni sadržaj tijekom manifestac­ije. Nola, Zsa Zsa, sestre Husar, Emanuel – samo su neka od imena čija će pjesma u sklopu Ledenog Oriona zabavljati građane. Jukić je pozvala sve građane da se sa svojim prijedlozi­ma i komentarim­a jave na e-mail: info@adventvink­ovci.com i tako obogate program ovogodišnj­eg Adventa u Vinkovcima.

– Nadamo se da će ove godine biti još više posjetitel­ja jer sve što radimo, radimo upravo s tim ciljem – poručila je gradska pročelnica za kulturu i turizam Marija Liščić Drmić.

Advent u Vinkovcima, nakon osječkog, najbolji je Advent u Slavoniji, kaže Mirjam Jukić

 ??  ?? Klizalište se širi na 500 četvornih metara, poručuju iz gradske uprave
Klizalište se širi na 500 četvornih metara, poručuju iz gradske uprave

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia