Večernji list - Hrvatska

Mamić je izbrisan!

- Tomislav Dasović

Udruga “Dinamo, to smo mi” tvrdi kako ima dokaze da je Dinamov savjetnik, odbjegli Zdravko Mamić, nepravomoć­no osuđen na šest i pol godina zatvora, izbrisan iz članstva GNK Dinamo zajedno s Damirom Vrbanoviće­m i Zoranom Mamićem. Iako klub to opovrgava, citirajući članak 19. Statuta GNK Dinamo po kojemu je Izvršni odbor jedino tijelo kluba koje donosi odluku o brisanju članstva iz kluba, “a IO nikada nije donio odluku da se Zdravko Mamić isključi iz članstva”, predsjedni­k udruge “Dinamo, to smo mi” Juraj Čošić navodi kako je jedan član Dinama i njihove udruge prošloga tjedna bio u klubu i dobio na uvid popis članova Dinama.

Postoji koresponde­ncija

– O tome postoji službeni dokument koji je on potpisao prije ulaska s imenom prezimenom i brojem članske iskaznice. Također, postoji službena koresponde­ncija e-mailom između njega i kluba gdje se točno vidi kada on može doći obaviti uvid u članstvo. Zato pitamo Dinamo zašto lažu da nitko nije obavio uvid u članstvo – kazao je Čošić i dodao: – Pozivamo ljude u Dinamu da jasno odgovore na pitanje – je li Zdravko Mamić član kluba ili nije? U popisu koji su predočili našem predstavni­ku njega nije bilo, kao ni Zorana Mamića i Damira Vrbanovića. Zašto do danas nisu odgovorili na naš zahtjev podnesen u svibnju da se zbog procesa i optužnica, koji su u međuvremen­u postali nepravomoć­ne presude, spomenuti isključe iz članstva Dinama? Ako oni tvrde da Izvršni odbor nije donio tu odluku, neka onda odgovore kako to da oni nisu članstvu i zašto to nisu učinili, a dužni su po važećem statutu kluba. Čošić tvrdi i kako njihova potpora Dinamovim igračima nikad nije bila upitna. Osobito uoči ključne europske utakmice sa Spartakom iz Trnave. – Sportski uspjeh ne smije biti magla koja će sakriti probleme koji su i dalje u klubu. Vrijeme je da govorimo o klubu javno i da se nađu rješenja za bolju budućnost Dinama. Mi želimo uspješan, pošten i transparen­tan Dinamo koji će biti ponos svojih članova – dodao je Čošić. Je li Zdravko Mamić još uvijek Dinamov član, pokušali smo saznati i kod glavnoga aktera ove priče, ali bjegunac od hrvatskog pravosuđa s prebivališ­tem u BiH nije se javljao na naše telefonske pozive. Kao ni izvršni direktor HNS-a, također nepravomoć­no osuđeni Damir Vrbanović. Što je pozadina ove gotovo pa senzaciona­lne maksimirsk­e priče, senzaciona­lnije čak i od Dinamova prezimljav­anja u Europi, budući da Zdravko Mamić i sa savjetničk­e pozicije, pa i nakon bijega u BiH, vuče sve konce u Dinamu? Šuška se kako je “netko” od odgovornih u klubu doista minirao velikoga gazdu i na svoju ruku izbrisao Zdravka iz članstva, bez njegova znanja. Tako je Mamić iz priopćenja udruge “Dinamo, to smo mi“saznao šokantnu vijest pa je brže-bolje naredio da je GNK Dinamo priopćenje­m demantira.

U Dinamu od 2000. godine

No postoji li u klubu doista pisani trag o Mamićevu brisanju iz članstva, odmetnutog­a činovnika koji je izveo tu “skandalozn­u” operaciju najvjeroja­tnije čeka ista sudbina – metla! Jer, Zdravko Mamić u Dinamu je na različitim funkcijama još od 2000. godine, kada je postao članom Izvršnog odbora. Od 2011. do 2016. godine bio je izvršni predsjedni­k Dinama i, da nije nepravomoć­no osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje novca iz Dinama, a potom pobjegao od hrvatskog pravosuđa, bio bi najveći dužnosnik u povijesti kluba. Kako službeni Dinamo još uvijek drži do njegovih zasluga, čekala se prva prigoda da Dinamov autobus krene prema Hercegovin­i, ususret voljenome vođi. Tako će plavi u stanci prvenstva 16. studenoga odigrati prijateljs­ku utakmicu u Širokom Brijegu.

 ??  ??
 ??  ?? Čošić poziva sve dinamovce na javnu tribinu o Dinamovoj budućnosti koja će se održati u utorak 6. studenoga u 20 sati u kazalištu Vidra
Čošić poziva sve dinamovce na javnu tribinu o Dinamovoj budućnosti koja će se održati u utorak 6. studenoga u 20 sati u kazalištu Vidra
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia