Večernji list - Hrvatska

VAHA: KAD MI SPOMENU DINAMO, PRVO MI ONAJ PAOK PADA NA PAMET

- Robert Junaci

Dvaput su Vahidu Halilhodži­ću ukrali Svjetsko prvenstvo, s Obalom Bjelokosti uspješno je prošao kvalifikac­ije, ali su ga prije SP-a smijenili. Frustriraj­uće je to bilo Vahi, a gotovo nevjerojat­no zvuči da mu se to ponovilo, s Japanom je prošao kvalifikac­ije i, kad se pakirao na SP u Rusiji, i Japanci su ga smijenili. Dugo nije mogao isprati gorčinu zbog toga.

Čak je dvojio hoće li gledati ovaj zadnji SP, ali oraspoloži­la ga je naša reprezenta­cija koju je uredno pratio i hvalio od prvog dana do finala.

No onda se okrenuo poslu, ne više na čelu neke od reprezenta­cija iako je bilo poziva, odlučio je otići u Nantes. Francuski prvoligaš bio je u nevolji i okrenuli su Vahin broj. Nije ga dočekala u Nantesu idila, nije mu bilo lako na početku, ali sad je krenulo, s tri pobjede zaredom.

S PAOK-om nije trebalo igrati

– Uh, sad je malo lakše, sve izgleda bolje. Nakon te tri pobjede zavladala je i nekakva euforija oko kluba, u gradu. Ali pokušavam sve to smiriti jer daleko je to od dobroga, sve se opet lako okrene – javio nam se Vahid Halilhodži­ć iz Nantesa i nastavio:

– Klub je bio u teškoj situaciji, kad se to prati onako izvana, vidi se da nije dobro, ali koliko je zapravo loša situacija u klubu, u momčadi, oko kluba, shvatio sam tek kad sam došao i počeo raditi, onda tek ‘snimiš’ kakvih sve problema ima.

No sad je Nantes ipak u sredini tablice, Vaha je opet uspio pokrenuti klub, već se javljaju nekakve ambicije. Ali od te priče je Vaha odmah pobjegao.

– Ma kakve ambicije, nema ih. Bili smo 19. na tablici prije tri kola, sad smo deseti, sve je to još nestabilno, ne treba se odjednom sve pretvoriti u veliki optimizam. Pred nama je važna utakmica, igramo u Rennesu, to je veliki derbi zapadne Francuske, nama posebno važan, kad bismo tu dobro prošli, uhvatili bismo veći mir, to prije jer nam onda slijedi dosta težak raspored.

Protiv tog Rennesa Dinamo je tražio prolazak u europsko proljeće, tadašnji trener Branko Ivanković ipak nije uspio naći put preko sjeverozap­adne Francuske do europskog proljeća.

I Vahid Halilhodži­ć bio je blizu tog proljeća dok je vodio plave. Bivši trener Dinama prati što radi maksimirsk­i klub u Europi.

– Naravno da pratim, sad svi čekamo da se konačno prezimi u Europi, nakon dugih desetljeća u kojima se to nije uspjelo. Plavi su napravili odličan posao koji sad samo treba dovršiti.

Vi s Dinamom protiv PAOK-a 2010. niste uspjeli, malo je nedostajal­o.

– Jooj, svaki put kad mi se spomene Dinamo ili kad nešto pročitam o Dinamu, kroz glavu

 ??  ?? Bivši trener Dinama Vahid Halilhodži­ć sada je trener francuskog prvoligaša Nantesa
Bivši trener Dinama Vahid Halilhodži­ć sada je trener francuskog prvoligaša Nantesa
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia