Večernji list - Hrvatska

Regijom vladaju narodnjaci još od dolaska struje

-

ERazgovara­o: Samir Milla do Maajka velikim će koncertnim spektaklom u zagrebačko­m Domu sportova 16. studenog na najbolji način predstavit­i novi album “Put u plus”, koji je izašao u lipnju i već je ocijenjen kao njegov album najbolji u karijeri. Podsjetimo, posljednji album “Štrajk mozga” izdao je prije šest godina, a nakon toga se odselio u Izrael sa suprugom Lilach. Lani su se vratili u Zagreb kako bi njihova kći Ariel Yasmin odrastala u mirnijem okruženju, a Edo je okupio fantastiča­n bend i napravio novi album.

Čujem da se mnogi “nabrijavaj­u” na vaš koncert u Domu sportova jer su oduševljen­i novi zvukom i bendom. Kako je vama? Imate li tremu?

Jedva se čekam popeti na pozornicu, ali i završiti koncert i vratiti se svom životu, haha.

Malo ste se odviknuli od tog zvjezdanog života, nije bilo lako ponovno se vratiti?

Nikad nisam bio fan medija. Tjeskoban sam pred kamerama, no to je dio posla koji se mora napraviti.

Vratili ste se na najbolji način. I kritika i publika govori “ovo je najbolji Edin album”?

Istina. Meni je jedan od najboljih. Nedavno sam baš preslušava­o prva dva albuma koja nisam čuo i odlični su mi.

Koliko ste se promijenil­i u poimanju glazbe od vremena kad ste snimili te prve albume?

Svi se mijenjamo. Trenutačno sam u takvoj fazi da mi se radi s bendom. Okupio sam odlične ljude, napravili smo čudo od glazbe i albuma. Nadam se da ćemo to još više promovirat­i do kraja sljedeće godine.

Svi govore o vašem sjajnom bendu, koji je praktički all star bend. Kako ste ga okupili?

Kad sam se vratio u Zagreb, prvo sam zvao basista Marija Rašića zato što svira sve. Onda mi je on rekao za bubnjara Mirsada Dalipija, kojeg sam već slušao u Prištini. Doveli smo i Tonija Starešinić­a na klavijatur­ama, a onda i Yogija Lonicha na gitari. Taj je čovjek fenomenala­n. Način na koji svira gitaru i kako izaziva emocije još nisam vidio. Svaki od njih je genij na svom polju djelovanja. Vrlo brzo smo snimili album, kako sam završavao pjesme, tako smo ih snimali. Ideje su se rađale nekoliko mjeseci, no praktički sam sve pjesme završio u tri tjedna.

A kakvim ćete se idejama, baviti saznali smo već u prvom singlu “No Pasaran” još prije dvije godine. U toj ste pjesmi progovoril­i o predrasuda­ma koje neki imaju prema ljudima s musli- manskim imenom.

Ta pjesma nije nositelj albuma, nego svojevrsni okidač. Radio sam dvije pjesme s Kultur Shockom i svidjela mi se ideja suradnje s bendom, pa sam na tragu tih pjesama napravio “No Pasaran” i “Ti meni ništa”. Što se tiče predrasuda, ima ih u cijelom svijetu. Taj sam problem imao još prije 10 godina kada sam išao u Ameriku. Edin njima nije muslimansk­o ime, ali moj tata Fehim se ne može skriti. To mi je bilo smiješno jer znam kakav je Fehim lik. Njega nije briga ni za

 ??  ??
 ??  ?? SA STAVOM Trenutačno sam u takvoj fazi da mi se radi s bendom. Okupio sam odlične ljude i napravili smo čudo od glazbe i albuma, kaže glazbenik te dodaje da je sretan jer vjeruje da su publici uspjeli prenijeti emocije
SA STAVOM Trenutačno sam u takvoj fazi da mi se radi s bendom. Okupio sam odlične ljude i napravili smo čudo od glazbe i albuma, kaže glazbenik te dodaje da je sretan jer vjeruje da su publici uspjeli prenijeti emocije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia