Večernji list - Hrvatska

Hrvatizaci­ja Cedevite DOLAZE JAKOV MUSTAPIĆ I MARKO BANIĆ

- Dražen Brajdić

Ubrzana transforma­cija Košarkaško­g kluba Cedevita iz legije stranaca u hrvatski klub sa što više domaćih igrača se nastavlja, pa su u tom smislu na Velesajmu jučer dogovorena dva nova hrvatska pojačanja.

Premda do službene objave još nije došlo, novim članovima Cedevite mogu se smatrati jedan bivši i jedan sadašnji reprezenta­tivac. Bivši je krilni-centar Marko Banić (35, 205 cm) i to je svojevrsno iznenađenj­e, a aktualni je branič Jakov Mustapić (24, 193 cm).

I dok je Mustapić već u solidnoj igračkoj formi, jer je nekoliko proteklih kola odigrao za Osijek, Banić je bio bez angažmana. Ovaj čvrsti i borbeni Zadranin iza sebe ima čak 13 pečalbarsk­ih sezona pa je odlučio vratiti se kući. Najduže je igrao za Bilbao (sedam godina) i tamo o njemu i danas pričaju u hvalospjev­ima, tri je sezone nosio majicu Unicsa iz Kazanja, a po jednu berlinske Albe i turske Karšijake.

Banić bi trebao biti nadomjesta­k za atletičnog brazilskog centra Augusta Limu od kojeg se poprilično razlikuje. Dok je “carioca” letač bez igre leđima košu, Banić je prizemljen, čvrst i borben centar kojem se može spustiti lopta u reket, a dubina igre je nešto što ovosezonsk­a Cedevita nije imala.

No, upravo je Lima stranac koji se najviše opire raskidu ugovora, za razliku od bijelog američkog razigravač­a Josha Magettea i španjolsko­g krilnog-centra

 ??  ?? Zapao ga je nezahvalan posao zamjene igrača - sportski direktor Mršić
Zapao ga je nezahvalan posao zamjene igrača - sportski direktor Mršić
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia