Večernji list - Hrvatska

Gruž se trese, Jug izgubio bod od Jadrana

- (af)

Samo prije tjedan dana Jug je u Ligi prvaka pobijedio splitski Jadran s uvjerljivi­h 13:6.

No, u četvrtom kolu Regionalne vaterpolsk­e lige, Splićani su u Dubrovniku stigli do neodlučeni­h 9:9. Nakon što im je Mladost odnijela sva tri boda, sada im je Jadran oduzeo dva (sebi je, istina, priskrbio jedan), pa Dubrovčani zaostaju pet bodova za Mladosti i tri za Jadranom.

Dva posrtaja u kratkom vremenu Jug odavno nije doživio, pa je u Gružu podignuta uzbuna. Mladost je u drugom srazu dana pred svojim navijačima, u utakmici koja je obilovala pogocima, pobijedila hercegnovs­ki Jadran sa 20:15 (8:5, 3:3, 7:3, 2:4). Činjenica da su žapci uoči posljednje četvrtine vodili s 18:11 dovoljno govoro o ovom susretu.

Mladostaši su izrešetali gostujućeg vratara Kandića, a prednjačil­i su Petković, Ćuk i Harkov sa po četiri pogotka, tri je zabio Miloš, dva Biljaka, a u strijelce su se upisali i Radu (uz brojna zarađena isključenj­a i poklon od kluba proslavio je 39. rođendan), Buljubašić i Herceg.

– Igrao se rukomet, a ne vaterpolo. Primili smo previše pogodaka, ali nadam se da će to biti iznimka, a ne pravilo. Težak i zahtjevan suparnik, baš kako smo očekivali. Pred nama je gostovanje kod splitskog Jadrana, ali ja sam uvjeren da ćemo nastaviti u istom ritmu, da ćemo nastaviti pobjeđivat­i kazao je trener Mladosti Zoran Bajić.

Poredak nakon 4. kola: Mladost 12, Jadran 10, Jug 9...

 ??  ?? Ivan Marcelić vratar Mladosti
Ivan Marcelić vratar Mladosti

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia