Večernji list - Hrvatska

Francuzi tvrde: Modrić je glavni favorit i za nagradu Ballon d’Or!

- Katarina Kušec

Ako ovo nije godina Luke Modrića, koja jest? Osvajao je medalje, najboljim ga je proglasila Fifa, Uefa, najbolji je igrač svijeta... a sada željno čeka i 3. prosinca kada je na rasporedu svečana dodjela Zlatne lopte (Ballon d’Or).

Pobjednika Zlatne lopte bira 200 novinara iz cijeloga svijeta, a njihovo je glasovanje završeno u petak. Glasovali su temeljem triju kriterija: pojedinačn­e i momčadske izvedbe (titule) u godini, igračka klasa (talent i fair play) te cijela karijera.

Kako sada stvari stoje, Luka Modrić mogao bi biti prvi Hrvat s tom nagradom. Osvoji li to, zaustavi bi tako, barem na kratko, nogometnu dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Naime, francuski RFI tvrdi kako je Luka u vodstvu nakon polovice prebrojeni­h glasova, a igrači koji ga slijede su Raphael Varane i Kylian Mbappé.

Modrić je glavni favorit i po kladionica­ma.

Zanimljivo je kako u užem izboru nema Ronalda, kojemu bi to mogao biti velik udarac za ego.

No, dok neki kalkuliraj­u hoće li dobiti nagradu ili ne drugi razrađuju teorije zašto nije igrao u Ligi prvaka protiv Viktorije Plzen. Jedni tako imaju teoriju da ga je trener Santiago Solari poštedio jer nije još u top formi, drugi smatraju kako je našao bolje rješenje za njegovu poziciju, dok treći već vide kako Luka Modrić pakira kofere iz Madrida i seli u neki drugi klub.

Kako god bilo, ove je sezone dosegnuo vrhunac, a kakva mu je budućnost, nitko ne zna.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia