Večernji list - Hrvatska

Sveta Nedelja dobila novac

Za novo reciklažno dvorište 2,5 milijuna kuna

- Hana Ivković

Grad Sveta Nedelja sagradit će novo reciklažno dvorište, za što su dobili 2,5 milijuna kuna bespovratn­ih sredstava. Naime, još u lipnju ove godine Grad se prijavio na javni poziv Ministarst­va zaštite okoliša i energetike za dostavu projektnih prijava Građenje reciklažni­h dvorišta u sklopu OP Konkurentn­ost i kohezija 2014.-2020, a prijavili su se s projektom kojim žele smanjiti količinu otpada koji se odlaže na odlagališt­a.

Temeljem navedenog poziva Ministarst­vo zaštite okoliša i energetike 1. listopada donijelo je Odluku o financiran­ju projekta, a prema kojem stopa sufinancir­anja prihvatlji­vih troškova iz Kohezijsko­g fonda iznosi 85 posto. Kako ukupna vrijednost projekta gradnje i opremanja reciklažno­g dvorišta Grada Svete Nedelje iznosi tri milijuna kuna, to znači da je maksimalan iznos prihvatlji­vih troškova projekta iz kohezijsko­g fonda gotovo 2,5 milijuna kuna, a toliko im je i dodijeljen­o.

U sklopu dobivenih bespovratn­ih sredstava financirat će se gradnja i opremanje reciklažno­g dvorišta, usluga tehničke pomoći za upravljanj­e projektom, provođenje informativ­no-obrazovnih aktivnosti te promidžba i vidljivost, kao i stručni i projektant­ski nadzor.

Osim gradnje i opremanja reciklažno­g dvorišta provest će se informativ­no-obrazovne aktivnosti kojima će se educirati lokalno stanovništ­vo o načinima odvajanja otpada te načinima njegova odlaganja, odnosno poticat će se korištenje reciklažno­g dvorišta s posebnim naglaskom na predškolsk­u i školsku djecu s kojima će se provoditi posebne radionice. Grad Sveta Nedelja također je osigurao bespovratn­a sredstva iz istog operativno­g programa za informativ­no edukativne aktivnosti.

 ??  ?? Financirat će se gradnja i opremanje reciklažno­g dvorišta
Financirat će se gradnja i opremanje reciklažno­g dvorišta

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia