Večernji list - Hrvatska

Andrej Kramarić: Nećemo igrati s Dinamom na proljeće

Nogometna reprezenta­cija završila je s nastupima u ovoj godini, Zlatko Dalić okreće se kvalifikac­ijama za EP

- Robert Junaci

HRVATSKA SE PO PITANJU TALENTA NE MORA BOJATI, ROĐENI SMO S TALENTOM

Stručni stožer i nekoliko reprezenta­tivaca vratili su se jučer iz Londona nakon posljednje utakmice naše nogometne reprezenta­cije u ovoj godini.

Gol tati za rođendan

Čekali smo ih u društvu s Jožom Kramarićem, Andrejevim ocem kojem je sin u nedjelju pogotkom čestitao rođendan, no Engleska je na kraju slavila.

– Nismo najbolje krenuli u utakmicu, ali mojim golom otvorila nam se mogućnost final foura. Nažalost, nismo uspjeli, ali nije kraj svijeta, ove smo godine napravili jako puno i trebamo biti zadovoljni i ponosni – kazao je Andrej koji je ovaj zadnji poraz lako zaliječio sjećanjem:

– Mislim da je utakmica s Engleskom u polufinalu Svjetskog prvenstva bila “malo” važnija od ove, ha-ha.

Hrvatsku sad čekaju kvalifikac­ije za Europsko prvenstvo, do tada se vjerojatno neće ni okupljati, nema u planu prijateljs­kih utakmica.

– Pripremat ćemo se za to, sad je red da u svojim klubovima odigramo kako treba, sve kreće iz klubova, a u reprezenta­ciji se samo nadograđuj­e.

U reprezenta­ciji su i neka nova imena, iskočio je Jedvaj, lijepo su se pokazali Brekalo i Vlašić.

– Nije to za mene nekakva novost, Hrvatska uvijek daje nove igrače, ne samo u nogometu, Hrvatska se po pitanju talenta ne mora bojati, rođeni smo s talentom, na nama je da ga iskoristim­o.

Kramarić s Hoffenheim­om igra Ligu prvaka, bude li treći u skupini, mogao bi na proljeće igrati protiv svog nekadašnje­g kluba Dinama.

– Nadam se europskom proljeću, moramo dobiti Šahtar pa da City s nama igra s drugom momčadi. No možda se sretnemo s Dinamom, vjerojatno bismo bili zadovoljni da prezimimo u Europi. Svaka čast Dinamu, čestitam im na super igrama, dečki su organizira­ni, igraju momčadski nogomet. Moguće je svašta, ali ako nalete na nas... Ma neće, mi ćemo ostati u Ligi prvaka i na proljeće – zaključio je Kramarić i otišao k obitelji na slobodni dan.

Dalić: 12 golova iz prekida

Izbornik Dalić žali zbog neuspjeha u Ligi nacija, ali ipak nema nekakve tuge.

– Postoji taj žal jer smo deset minuta prije kraja imali u rukama final four. Ali napravili smo sjajne stvari, no sad kreće pravi posao, doći će kvalifikac­ije u kojima moramo biti maksimalno spremni. Imamo sjajnu podlogu, imamo mlade igrače koji će zamijeniti one koji odlaze, imamo podlogu u našim navijačima. Ispali smo iz elitne skupine Lige nacija, ali to je manje važno od kvalifikac­ija jer mi na Euru moramo biti – kaže Dalić koji se složio s činjenicom da puno golova primamo nakon prekida.

– Baš sam brojio, devet smo primili iz prekida i tri iz penala, 12 golova stvarno je previše, moramo na tome raditi.

 ??  ?? Zlatko Dalić ‘opalio’ je selfie s navijačico­m po povratku u Zagreb
Zlatko Dalić ‘opalio’ je selfie s navijačico­m po povratku u Zagreb

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia