Večernji list - Hrvatska

Noah: Nismo favoriti i nemamo što izgubiti

-

Nakon finala 2016. godine, Hrvatska je opet u istoj situaciji. No ovog puta, umjesto Argentinac­a čekaju ih Francuzi (23. do 25. studenog). Bit će to njima 19. finale u povijesti te treći u posljednji­h pet izdanja. Nije tajna kako se ove godine nadaju da će vitrine popuniti još jednim naslovom, a zasad ih imaju deset.

– Bit će prekrasno. Ta prilika da doživimo još jedan veliki trenutak – rekao je, kad su se plasirali u finale, izbornik Yannick Noah koji je svoju momčad okupio prije tjedan dana. – Bitno je da što više vremena provodimo zajedno, treniramo, trčimo, sve radimo zajedno. Bitno je da se posvetimo tom finalu. Provodimo i što više vremena na terenu jer zemlja se lako troši, a neki djelovi još nisu na vrhunskoj razini.

No, Hrvati dolaze u jakom sastavu. Marin Čilić i Borna Ćorić dobro su rangirani tenisači.

– O tome svakodnevn­o razgovaram­o otkako smo ovdje. Kako biti uspješan? Što bismo trebali poboljšati? Što bismo trebali raditi bolje nego što nismo učinili prije? Mi nismo favoriti, ali to je dobar razlog za to da se još više potrudimo. Nemamo što izgubiti –kaže Noah koji je zadovoljan domaćinstv­om.

– Imamo jedinstven­u priliku. Pa kada će se ponoviti situacija da igramo finale Davisova kupa kod kuće? Borili smo se za to i zapravo je to igranje u Lilleu jedina stvar o kojoj mislimo.

BITNO JE DA ŠTO VIŠE VREMENA PROVODIMO ZAJEDNO, KAŽE NOAH

 ??  ?? Yannick Noah jedan je od ključnih aktera francuskog tenisa
Yannick Noah jedan je od ključnih aktera francuskog tenisa

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia