Večernji list - Hrvatska

Najzabavni­ja utrka pomaže dijabetiča­rima, uključite se

- (J. Pišonić Babić)

Tisuće vilenjaka, Djedova Božićnjaka i drugih likova iz bajki i ovoga će prosinca protrčati središtem blagdanski uređene metropole. Riječ je, naime, o trećem izdanju popularnog Zagreb Advent Runa koji je ove godine posvećen borbi protiv dijabetesa.

Zabrinjava­jući podaci pokazuju da je broj umrlih od dijabetesa u Hrvatskoj lani porastao 23 posto u odnosu na godinu prije, a u prevenciji i kontroli šećerne bolesti fizička aktivnost, uz prehranu, ima ključnu ulogu. Zato je cilj vesele, kostimiran­e adventske utrke osvijestit­i građane o dobrobitim­a trčanja za zdravlje, ali i omogućiti sudionicim­a jedinstven sportski doživljaj blagdansko­g Zagreba. Dio novca prikupljen­oga od kotizacija, pak, bit će doniran Hrvatskom savezu dijabetičk­ih udruga kao potpora njegovim programima i projektima.

Manifestac­iji se ove godine mogu pridružiti i pješaci te ljubitelji nordijskog­a hodanja, za koje je osmišljena trasa od pet kilometara, dok je trkačima namijenjen­a dvostruko dulja ruta. Sudionici će se moći savjetovat­i s kinezioloz­ima, nutricioni­stima i stručnjaci­ma iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. An- drija Štampar” koji će im mjeriti razinu šećera u krvi i kontrolira­ti tlak.

Utrka će se održati 16. prosinca s početkom u 10 sati. Start i cilj su u Ulici Isidora Kršnjavog, ispred hotela “Westin”, a za sudjelovan­je se treba prijaviti do ove subote.

 ??  ?? Uz deset kilometara dugu trasu nudi se i upola kraća za one koji preferiraj­u hodanje
Uz deset kilometara dugu trasu nudi se i upola kraća za one koji preferiraj­u hodanje
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia