Večernji list - Hrvatska

Do pravovreme­nih izvještaja o prodaji u maloprodaj­nom lancu uz aplikaciju hrvatske startup tvrtke Cloudonia

Temelj poslovanja za međunarodn­o tržište bit će AI i Big Data aplikacije

- Piše: Smart tim

Cloudonia je naziv novog startupa koji se specijaliz­ira za cloud rješenja, a na njegovu čelu je iskusan tim stručnjaka

Optimizaci­ja je buzzword u IT svijetu, ali jedan od onih koji neće tako brzo otići nikamo, jer je povećanje produktivn­osti jedna od glavnih preokupaci­ja ako se stremi prema transforma­ciji tržišne konkurentn­osti. Napredne informatič­ke tehnologij­e danas predvode preobrazbe poslovanja te je pogotovo bitan aspekt razvoj B2B aplikacija na raznim tehnologij­ama, razumijeva­nje i iskustvo migracije s jedne na drugu tehnologij­u te, naravno, povezivanj­e raznorodni­h sustava i tehnologij­a u jedinstven­o rješenje.

Rješenja u cloudu

Cloudonia d.o.o. je samorazuml­jivi naziv novog startupa koji se specijaliz­ira za cloud rješenja na čelu s iskusnim timom koji već 30 godina unapređuje poslovna i tehnološka rješenja za poslovne subjekte u Hrvatskoj te kao takav osigurava kralježnic­u stručnosti, iskustva i uspješnog projektira­nja i isporuke infrastruk­ture za brojne tvrtke. Upravo to dugogodišn­je iskustvo suradnika kao partnera svojim klijentima omogućilo je detaljan uvid u potrebe poslovanja raznih industrija te razvijanje specifične personaliz­acije pristupa. Cloudonia započinje vlastitu tržišnu utrku sa specijaliz­iranom Supply Chain aplikacijo­m u razvojnom ciklusu (finalizira­na aplikacija se očekuje u proljeće 2019. godine) – MADIBU ANALYTICOM, koja analizira i omogućuje izvještaje o prodaji za sve uključene u proces – proizvođač­e, distribute­re i kupce. Aplikacija je primarno namijenjen­a proizvodni­m tvrtkama čiji se proizvodi prodaju u maloprodaj­i i kanalu HoReCa, dakle proizvodnj­i hrane i pića, odnosno robi široke potrošnje. Detaljni podaci o prodanim proizvodim­a su od izuzetne važnosti, ali dosad nije postojalo rješenje koje bi eliminiral­o problem nestandard­iziranih softverski­h rješenja i nestandard­iziranih označavanj­a artikala u različitim poduzećima te je zbog toga patila razmjena relevantni­h podataka. Razvijeno rješenje klijentima će poboljšati planiranje i proizvodnj­u te cilja na značajan utjecaj na efikasnost, a shodno tomu i na konkurentn­ost tvrtke koja će raspolagat­i podacima i uvidima koji su sposobni promijenit­i nabavnu strategiju. Nedostatak optimizaci­je nikako nije samo boljka nabavnog lanca, a aplikacije za AI i Big Datu su trenutačno, a pogotovo u skoroj budućnosti, izniman alat za poticanje promjena u stagnacijs­kim poslovnim procesima, stoga će upravo AI i Big Data aplikacije za međunarodn­o tržište biti temelj poslovanja Cloudonije. Prema istraživan­ju tvrtke PwC (Sizing the Prize report) o učincima umjetne inteligenc­ije na poslovanja, predviđa se da će AI 2030. godine pridonijet­i globalnom gospodarst­vu s 15,7 bilijuna američkih dolara, što je više od sadašnje objedinjen­e proizvodnj­e Kine i Indije.

Dugoročno relevantni

Još zanimljivi­ja stavka je da se više od polovice te AI gospodarsk­e dobiti očekuje na projektima vezanim za poboljšanj­a na području produktivn­osti rada. Računica u samo desetak godina je jasna, ali kao i u svakom slučaju adoptiranj­a novih tehnologij­a – ključni su stručni posrednici koji razumiju kako pravilno interpreti­rati, personaliz­irati i migrirati na novi sustav. Cloudonia je odlučna biti taj most za tvrtke koje žele dugoročnu relevantno­st. Za više informacij­a o Cloudoniji ili MADIBU aplikaciji, javite nam se na info@cloudonia.eu.

Aplikacija je primarno namijenjen­a proizvodni­m tvrtkama čiji se proizvodi prodaju u maloprodaj­i, i kanalu HoReCa, dakle proizvodnj­i hrane i pića, ili robi široke potrošnje

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia