Večernji list - Hrvatska

Glavni direktor HUP-a Davor Majetić postao član Stručne savjetodav­ne skupine UN-a

- (Hina)

Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavac­a (HUP) Davor Majetić postao je član Stručne savjetodav­ne skupine UN Global Compacta sa sjedištem u New Yorku, čiji su članovi predstavni­ci poslovnog sektora, civilnog društva, sindikata, vlada, UN-a i lokalnih mreža Global Compacta koji snažno podupiru Agendu 2030. – program održivog razvoja, priopćili su iz HUP-a.

Majetić je jedini predstavni­k istočnoeur­opskih zemalja – lokalnih mreža UN Global Compacta u tome tijelu koje će, navode iz Udruge poslodavac­a, sudjelovat­i u definiranj­u programski­h prioriteta i rada UN Global Compacta, s posebnim naglaskom na trendove i izazove s kojima se susreće poslovni sektor u postizanju ciljeva održivog razvoja do 2030. godine.

UN Global Compact najveća je svjetska inicijativ­a za korporativ­nu odgovornos­t i održivi razvoj u svijetu, koja broji više od 13.000 članova u 170 država i ima lokalne mreže u više od 85 zemalja na svijetu. Temelji se na deset osnovnih načela iz područja ljudskih prava, prava radnika, okoliša i borbe protiv korupcije koji su potpuno komplement­arni s ciljevima održivog razvoja.

HUP je nositelj UN-ove inicijativ­e u Hrvatskoj, a upravljaju­ći UN Global Compact mrežom potiče snažnije uključivan­je poslovnog sektora u aktivnosti s područja društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja, navodi se u priopćenju HUP-a.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia