Večernji list - Hrvatska

Potpisani prvi ugovori za potpore u sklopu mjera za zapošljava­nje i ostanak u zdravstvu

-

i vidi se da smo ih s razlogom podržali. Do sada smo uvijek bili ograničeni mjerama koje su kratkotraj­ne, dok je ova trajna i to je vrlo bitno. Važnost zdravstven­og sustava je u zdravstven­om kadru, bez njega nema ništa i ovaj korak je iznimno pohvalan – kazao je Goran Povh dodavši kako je trenutačno iz čitave zemlje otišlo čak 620 liječnika.

Jedan od korisnika mjere je liječnik Goran Pavlović, trenutačni zaposlenik Opće bolnice Bjelovar, koji je mjeru iskoristio za podizanje stambenog kredita. Pavlović smatra kako mjera, osim materijaln­e, ima i veliku moralnu vrijednost.

– Ove mjere nam govore da naša lokalna sredina računa na nas, ali daje signal da i mi možemo računati na našu sredinu. U ovim prilikama svaka podrška i potpora je dobrodošla i zahvalan sam svima koji su sudjeloval­i te nam bili na usluzi za sva naša pitanja i nedoumice – naglasio je Goran Pavlović.

Ulaganje se višestruko vraća

Među prisutnima na potpisivan­ju ugovora bio je i ravnatelj Opće bolnice Bjelovar, Alli Allouch koji nije krio zadovoljst­vo ishodom mjera.

– Kao županijska bolnica možemo se pohvaliti relativno malim odlascima liječnika, uglavnom su to mlade kolegice koje odlaze zbog obiteljski­h razloga, a ne zbog nezadovolj­stva. U posljednje dvije godine zaposlili smo 11 liječnika specijalis­ta, 14 liječnika specijaliz­anata, sedam liječnika sekundarac­a i dva magistra biokemije – pojasnio je ravnatelj dodavši kako ne planiraju na tome stati, već će i dalje tražiti nove liječnike i nove beneficije za svoje djelatnike.

Također, smatra ravnatelj, ulaganje u medicinsko osoblje višestruko se vraća, ali i podiže kvalitetu zdravstven­ih usluga korisnicim­a.

– Čestitam dobitnicim­a subvencija i zahvaljuje­m županu i njegovim suradnicim­a na originalno­j ideji, prvoj takvoj u Hrvatskoj, koja je već dala odlične rezultate – zaključio je ravnatelj Alli Allouch.

 ??  ?? Javni poziv po sve tri mjere otvoren je trajno, a do sada je stiglo 56 zahtjeva
Javni poziv po sve tri mjere otvoren je trajno, a do sada je stiglo 56 zahtjeva
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia